Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.01.2012, 19:47   #493
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Dawno Ci się chyba nic nie zepsuło i nie znasz strategii dzisiejszych serwisów przy naprawach pogwarancyjnych...

Mi strzeliło najpierw łożysko w pralce Whirpoola. Serwis poinformował mnie, że samo podejście do naprawy kosztuje 250 zł. "Bo to trzeba całą pralkę rozebrać". I postraszył, że jak pada łożysko, to bęben też pewnie trzeba będzie wymienić, bo plastikowy. Nie lubię być straszony, więc rozebrałem sam pralkę, na Jaktorowskiej kupiłem potrzebne łożysko, wymieniłem, bęben był jak najbardziej OK. Całość 11 zł + 1,5 godziny roboty.

Później zaczął przeciekać taki plastikowy duperszwanc przy pompie wodnej z zmywarce - woda sikała na łożysko pompy, które to od tego sikania z zamkniętego zrobiło się nieładnie otwarte. Krótka diagnoza serwisu - 650 zł elementy plus robocizna ok. 150 zł. Pogoniłem, bo przy takich cenach niewiele dołożę i kupię nową. Ale w przysłowiowym międzyczasie podzwoniłem, kupiłem duperwszwanc za 80 zł w nieautoryzowanym serwisie (choć oryginalny), w pompie wymieniłem łożysko (ok. 5 zł) i zmywarka chodzi jak złoto już 3 rok.

Tak więc jeśli kupować, to brać jak najdłuższą gwarancję - na chyba, że jest to gwarancja tylko na przegryzienie kabla przez myszy jak Deckard wspominał.
Mi się właśnie zepsuła około 10-letnia Ardo. Okazało się, że przekaźnik od drzwiczek wysiadł. Podzwoniłem po kilku serwisach, czy mają coś takiego, ale nie ma szans. W końcu dostałem namiary na serwis Ardo. Tak, mogą zamówić i sprowadzić. Czas oczekiwania od 2-3 tygodni do 4 miesięcy (!). Cena.. 300 zł.

Poszukałem i przed chwilą zamówiłem na Allegro za 18,60.. (nówka). Przyjdzie pewnie po dwóch dniach..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post