Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)
Widzisz i nie znasz sie...bo BX nigdy nie mial wsparcia na 133 MHz i byl pierwotnie przeznaczony na PII pracujace na 100 MHz, jedynie zwiekszono mu taktowanie po wypuszczeniu PIII i dostosowano do pracy na wyzszej czestostliwosci taktowania jak w tym przypadku 133 wrzucajac wiekszy podzielnik na AGP i magistrale PCI wraz z IDE... szybko sie jednak wycofala firma intel, mimo to nie dzialalo to jak powinno bowiem intel szybko wypuscil chipset i815, ktory prawidlowo juz obslugiwal magistrale 133 MHz...
|
A niby czemu pisze BX
podrkecony 100 @133. Bo jest to wlasnie overclocking i doskonale wiem ze chipset ten oficjalnie nie suportuje tej czestotliwosci. Po drugie magistrala na mojej plycie przy ustawieniu FSB na 133 MHz to.. 33MHz, taka sama jak przy FSB 100! Wiec co pisze po podaja to zarowno programy diagnostyczne, jaki i w samym BIOS ustawiajac mnoznik i czestotliwosc magistrali pokazywana jest jaka przy tych parametrach bedzie czestotliwosc dla PCI i EDIE. He he.. wiec wiem co mowie.. i w tym przypadku to Ty sie mylisz

A tak swoja droga chipset i815 byl bardzo slabiutki i BX miazdrzyl go w kazdym tescie.
Cytat:
sam napisales ze masz kontroler wbudowny kontroler Promise pracujacy na UDMA/66, a to zmienia postac rzeczy... czy Laser tez masz ten kontroler na plycie?
|
Laser ma dokladnie ta sama plyte co ja, wiec kontroler tez.
Cytat:
przepraszam do mnie pijesz? tak sie sklada ze mam jako takie doswiadczenie z poszczegolnymi konfiguracjami i tymi starszymi i nowymi... porownywanie czegos do durona jakiegos z jakas plyta glowna jest zupelnie niestosowne i glupie... bo nie wiem do czego dozysz w tej wypowiedzi... tyle na ten temat
pozdrawiam
|
To byla tylkko czysta mysl i nic do Ciebie. Dobra pominmy ta kwestie.