Cytat:
Majonez napisa***322;(a)
a ja tak z innej strony sie zapytam - a jaki rozmiar ma partycja systemowa bo jezeli dobrze koledzy pamietaja partycja bootujaca nie moze przekroczyc 1024 cylindrow - nie pamietam teraz dokladnie jak to bylo ale tyle powinna miec bo inaczej moze sie nie zaladowac system - byc moze tak jest w tym przypadku
inna bajka to ten kontroler - podczas instalacji na samym poczatku wciska sie F6 (tak mi sie wydaje) a nastepnie z dyskietki laduje sterowniki
przezylem cos podobnego z kontrolerem ata 100 na pci produkcji chaintecha - przed ktorym ostrzegam - niestety za cholere nie moglem zmusic go do po prawnej wspolpracy z xpekiem - co przelozylo sie na kilkukrotne instalowanie sysa a w ostatecznosci zrypaniem kontrolera przez nieudany upgrade biosu - to dluga historia i wierzcie mi za dlugo by tu opisywac co i jak z nim robilem powiem tylko ze przezyl kilkanascie upgradow i downgradow udanych jednak chyba mu sie to nie spodobalo i kolejny - identyczny jak jeden z serii wczesniejszej i ... nie mam kontrolera - pozniej okazalo sie dzieki uprzejmosci supportu highpointa ze te chipy chaintecha nie sa upgradowalne i zdziwili sie ze w ogole cos udalo mi sie zdzialac
w razie czego to jeszcze pokombinuje co to moze byc
|
Witam !
Partycja Bootojaca / C - ma 4.5GB / a ile t cylindrów to nie wiem - jak to sprwawdzic >><< / na Facie 32 startuje //
Kontroler bez problemu jest rozpoznawany - co do tych sterów - rozumie ze jak wcisne F6 to musze mu dac swoje stery ??
Nie ma sesnu - bo w 2k sa te same co mam zassane
Pozdro