|
Płyty nagrane w iHAS124-19 są czytane w LG GSA-T20N jako "czyste"
Witam,
Od tygodnia jestem posiadaczem nagrywarki LiteOn iHAS-124-19. W dniu wczorajszym nagrałem w niej dwa obrazy bootowalnych systemów (co chyba mało ważne był to Windows 7 x64 i x86 obie na licencji MSDN AA) przy pomocy ImgBurn 2.5.6.0 bez SPTI na AWS. Wydawało mi się że z nagranymi płytami wszystko jest ok, gdyż poprawnie działają w napędzie. Godzinę później chciałem użyć w/w płyt do instalacji oprogramowania w laptopie wyposażonym w LG GSA-T20N. Jednak ku mojemu zdziwieniu płyty w zainstalowanym tam Windows 7 x64 były rozpoznawane jako czyste. Pomyślałem więc że jest to może spowodowane tym, iż wraz z ImgBurn 2.5.6.0 prawdopodobnie (nie pamiętam dokładnie) zainstalowałem SPTI. Więc spróbowałem działania płyty, podczas uruchamiania laptopa. Niestety nie przyniosło to żadnego rezultatu, płyta nie uruchomiła się. Tak samo działo się w przypadku obu płyt. Następnie sprawdziłem jeszcze powyższe płyty w LiteOnie i tam działały bez problemu. W LiteOnie nie zmieniałem jeszcze żadnych BIOSów. Chciałem również zaktualizowac BIOS w LG GSA-T20N jednak ten pobrany z cdrinfo.pl (jest dostępny tylko jeden) w ogóle nie widzi nagrywarki, którą mógłby zaktualizować (uruchamiałem również plik aktualizacyjny jako administrator). Chciałbym jeszcze dodać, że płyty nagrane poprzez LG GSA-T20, laptop odczytuje normalnie i bootują się elegancko.
Proszę o pomoc w tej sprawie, w czym może tkwić problem?
Dodam jeszcze, że korzystałem z nośników Verbatim DVD+R
Ostatnio zmieniany przez daemonaray : 06.02.2012 o godz. 13:07
|