Cytat:
Napisany przez Deckard
temat rzeka znany od lat ale...
sprzęt rtv samochody itd wszystko celowo szybciej sie psuje - firmy zarabiają na serwisach, kupisz nowe
|
Znany, znany... Jednak dokumentów które to opisują nie widziałem
Cóż takie postarzanie ma pewien plus- dzięki temu ludzie mają pracę. Minusy to ciągłe wydawanie kasy na to samo tylko w nowym papierku, oraz większe zanieczyszczenie środowiska...
Cytat:
Napisany przez Demek
ktos to juz dawal zaznaczajac gdzie mowia o apple
|
Cytat:
Napisany przez Berion
Nawet nie ktoś a sam Andy. Ale fakt, temat wart osobnego wątku bo dotyczy wszystkich dziedzin naszego życia... 
|
Tak to byłem ja

Apple w piękny sposób zmuszało swoich klientów do wymiany urządzeń... Na szczęście ktoś się postawił i był proces. Apple zobowiązało się nieodpłatnie wymienić uszkodzone baterie.
Z jednej strony proces postarzania trzyma ten cały świat w kupie - dzięki temu są miejsca pracy, jednak często ludzie pracują nie po to aby mieć coś dla siebie, ale po to aby ciągle wymieniać swoje urządzenia: telefon, samochód, tv, drukarkę, komputer....
Niedługo zamierzam zakupić laptopa. Mam w planach go używać przez następne 3-4 lata. Planuję wydać na niego nie mało kasy, i jeżeli okaże się po 2-2.5 roku, że będę musiał kupić nowy to się nieźlę wku****