Cytat:
Napisany przez Demek
oficjalny czy nieoficjalny...
nie ma sie co juz oszukiwac, prawie na kazdy telefon sa romy lepsze niz te od producenta
HTC to zrozumialo i udostepnilo odblokowanie bootloadera, nie tracac przy tym gwarancji
|
Masz rację. Nieoficjalne ROMy są dostosowywane pod użytkowników. Producenci zazwyczaj robią jakiś soft nie patrząc na opinie klientów.
Dlatego np. ja nie potrafię się rozstać z GO Launcher EX. Bije na głowę ten z Sens 3.0.
Cytat:
Napisany przez Berion
Z tego co czytałem kiedyś to tylko kilka modeli, a nie wszystkie. Choć dobre i to.
|
Praktycznie każdy model od HTC ma możliwość odblokowania bootloadera
Cytat:
Napisany przez M@X
Chyba pierwszy raz w zyciu chetnie przybije Ci piatke ;-)! Tez jestem zwolennikiem oficjalnych rozwiazan! Jednak jak sie komus za cos placi, to zrobi dobrze... Jak masz cos zrobic za darmo - zawsze traktuje sie to po macoszemu...
|
Masz problem z interpretacją tego co ktoś napisze...
Podkreślając oficjalny chciałem podkreślić, że niedługo będzie już stabilny ICS dla Sony XPERIA.
Możesz w to uwierzyć lub nie, ale większość ROMów nieoficjalnych bije na głowę oficjalne.
Cytat:
Napisany przez M@X
To czemu ich nie pozatrudnia firma jak nie umieja napisac systemu?
|
Firmy mają taką a nie inną politykę. Nie zawsze zdanie jednej osoby jest brane pod uwagę. Wystarczy spojrzeć na Apple - masa przeróbek aby system chodził jak tego chcą użytkownicy...
Cytat:
Napisany przez M@X
W standardzie nie lezy pozyskiwanie wiedzy na temat systemu bedacego nieudolna kserokopia iOSa ;-)...
|
Nie wiem czy wiesz ale Android jest całkowicie innym systemem. Wystarczy zainteresować się jak jest zbudowany i jak realizowane są jego funkcje...
Jeżeli chodzi o wygląd to cóż. Wszystkie dzisiejsze systemy (oprócz WP7) czerpią design ze zwykłych komórek. Główny ekran, ikonki... Różni je tylko dotykowy interfejs.
P.S. Jutro MWC. HTC One X z Tegrą3 i czterordzeniowym prockiem ma szansę zabić wszystko co powstało