Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.02.2012, 21:35   #146
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Demek
oficjalny czy nieoficjalny...
nie ma sie co juz oszukiwac, prawie na kazdy telefon sa romy lepsze niz te od producenta
HTC to zrozumialo i udostepnilo odblokowanie bootloadera, nie tracac przy tym gwarancji
Masz rację. Nieoficjalne ROMy są dostosowywane pod użytkowników. Producenci zazwyczaj robią jakiś soft nie patrząc na opinie klientów.
Dlatego np. ja nie potrafię się rozstać z GO Launcher EX. Bije na głowę ten z Sens 3.0.

Cytat:
Napisany przez Berion
Z tego co czytałem kiedyś to tylko kilka modeli, a nie wszystkie. Choć dobre i to.
Praktycznie każdy model od HTC ma możliwość odblokowania bootloadera

Cytat:
Napisany przez M@X
Chyba pierwszy raz w zyciu chetnie przybije Ci piatke ;-)! Tez jestem zwolennikiem oficjalnych rozwiazan! Jednak jak sie komus za cos placi, to zrobi dobrze... Jak masz cos zrobic za darmo - zawsze traktuje sie to po macoszemu...
Masz problem z interpretacją tego co ktoś napisze...
Podkreślając oficjalny chciałem podkreślić, że niedługo będzie już stabilny ICS dla Sony XPERIA.
Możesz w to uwierzyć lub nie, ale większość ROMów nieoficjalnych bije na głowę oficjalne.

Cytat:
Napisany przez M@X
To czemu ich nie pozatrudnia firma jak nie umieja napisac systemu?
Firmy mają taką a nie inną politykę. Nie zawsze zdanie jednej osoby jest brane pod uwagę. Wystarczy spojrzeć na Apple - masa przeróbek aby system chodził jak tego chcą użytkownicy...

Cytat:
Napisany przez M@X
W standardzie nie lezy pozyskiwanie wiedzy na temat systemu bedacego nieudolna kserokopia iOSa ;-)...
Nie wiem czy wiesz ale Android jest całkowicie innym systemem. Wystarczy zainteresować się jak jest zbudowany i jak realizowane są jego funkcje...

Jeżeli chodzi o wygląd to cóż. Wszystkie dzisiejsze systemy (oprócz WP7) czerpią design ze zwykłych komórek. Główny ekran, ikonki... Różni je tylko dotykowy interfejs.

P.S. Jutro MWC. HTC One X z Tegrą3 i czterordzeniowym prockiem ma szansę zabić wszystko co powstało