Cytat:
|
Napisany przez mikas
Jaki polecicie mi telefon Samsung S II czy Apple 4S ?
|
Na chwilę obecną ani jeden ani drugi. Lada dzień zostaną zaprezentowane topowe modele poszczególnych firm na MWC. Za ok 3-4 miesiące pewnie będzie można je kupić w rozsądnej cenie.
Zapłacisz pewnie nie niewiele więcej niż za obecne topowe smartfony z tamtego roku.
Jeżeli natomiast chcesz kupić coś teraz to musisz zadaćsobie kilka pytań:
- Do czego będzie mi potrzebny smartfon?
- Ile mam na niego kasy?
Kolejną rzeczą jest przejrzenie obecnej oferty smartfonów z półki cenowej na którą się decydujesz i porównanie ich pod względem wykonania, czy zawartego systemu.
Cytat:
|
A jak jest z oprogramowaniem do iPhone, czy jest taka dostępność jak w androidzie czy jednak za wszystko trzeba płacić by coś wgrać ?
|
Nie wszystko jest takie fajne. Często decydując się na aplikację darmową poświęcamy swoją prywatność.
Choć w przypadku Apple płacąc niemałe pieniądze poświęcamy swoją prywatność

Tak czy siak w Androidzie masz przed instalacją czego aplikacja potrzebuje do działania - w iOS czegoś takiego nie ma.
Kwestia aplikacji jest praktycznie identyczna. Oba systemy mają bogatą ofertę. Plusem androida jest działanie w wielu systemach i konfiguracjach - różne chmury, konta pocztowe itp itd...
Android w wersji 4 działa świetnie. Wcześniej wrzucałem filmik jak chodzi XPERIA na oficjalnej wersji beta ICSa.
Decydując się na iP musisz mieć świadomość, że ten system jest zamknięty i normalne korzystanie z niego wymaga innych urządzeń od Apple.
Nie wspomnę już o takich ograniczeniach jak wgrywanie aplikacji z poza sklepu(bez JB) (w Androidzie można instalować aplikację z różnych źródeł), nie zgrasz muzyki w normalny sposób (tutaj się kiedyś Reetou wypowiadał jak intuicyjna jest obsługa iTunes i ichniejszej synchronizacji

).
Do tego dochodzą jeszcze problemy z baterią, ostatnie wybryki z udostępnianiem książki adresowej bez wiedzy użytkowników...
Polecam zajrzeć do tematów Android FlameWar, i Apple FlameWar aby poczytać o obu systemach.