Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.02.2012, 14:53   #1
Emiya Shiro
Bywalec

Data rejestracji: 12.06.2007
Emiya Shiro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo Podgląd Wiadomości
Nie ma co porównywać wykresów Pioneera z Litkiem, PIF dla pierwszego to max 32 a dla drugiego 4, poczytaj FAQ.
Do FAQ jeszcze dojde zaraz ale zastanawia mnie jedno w tym wypadku, bo ten mój pionek płyty czytać potrafi nadal. Czy gdybym w nim sprawdził taką liteonowa płytkę będę mógł wtedy porównywać?

Cytat:
Jakość płyty zależy głównie od błędów PIF gdyż one są gorsze. Dlatego na wykresie który dodałeś mimo przekroczenia znacznie dopuszczalnej wartości PIE (max = 280) płyta ma bardzo wysoką ocenę.
Z tym PIE max powiem ci że miałem roże jazdy... ale zauważyłem jedno to się zmienia... i czasem na początku płyty potrafiłem mieć PIE Max 600 a płyta kończyła swój wynik oceny jakości z pie max 200... czy nawet mniej :/ dlatego przyzwyczaiłem się aby patrzeć na to ile błędów PIE całkowicie wyszło i oceniam to w ten sposób - Im mniej -> tym lepiej.

Cytat:
Napędy ASUS-a też są ok, ale ja bym brał napęd Lite-ON.
Czyli jak rozumiem ty jesteś bardziej przekonany w stronę tego Lie-On'a, co cię tak do niego nakłoniło w porównaniu do tego Asusa?

EDIT:
Cytat:
Dopuszczalne maksimum to 32 błędy/sekundę, dla napędów Lite-On ***8211; 4, ale im mniej tym lepiej.
Czyli wychodzi na to, że płytka z np max 5 PIF w napędzie lite-on'a będzie miała gorszą ocene jakości a w napędzie pioneera lepszą? To mi się trochę nie podoba... bo w tym przypadku niepotrzebnie zaniży mi jakość dysku :/

Ostatnio zmieniany przez Emiya Shiro : 28.02.2012 o godz. 14:56
Emiya Shiro jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online