Cytat:
|
Napisany przez M@X
Google umie tylko rozpoznawac konkretne komendy - nie rozumie miedzy wierszami, nie uczy sie i nie rozwija w oparciu o to co chca wyprawiac z nim uzytkownicy, wp rzeciwienstwie do SIRI.
|
Najpierw naucz się czytać to co ktoś napisze:
Cytat:
Google Voice nie obsługiwało, nie obsługuje nadal poleceń typu "czy dzisiaj będzie padać" itp, które w Siri tak na prawdę są obsługiwane przez Wolfram Alpha. Tak te zapytania są przerabiane przez serwery Siri na text i przesyłane do WolframAlpha gdzie zachodzi cała magia!
Apple jest dalej takie rewolucyjne? Bo jak dla mnie kradną pomysły innym i publikują je jako swoje dzieła ;-)
|
To że siri obsługuje tego typu polecenia to zasługa tylko i wyłącznie WolframAlpha. Wysyła tam zapytanie i dostaje odpowiedź, którą wyświetla użytkownikowi.
Apple po raz kolejny nie dość, że zrzyna od innych, to jeszcze nie do końca używa swojego oprogramowania.
Siri to przejęty projekt, WolframAlpha nie jest własnością Apple, a obsługuje od nich zapytania.
Cytat:
|
Napisany przez Demek
to jak zapytac w salonie bmw co kupic
bmw czy mercedesa
|
No dokładnie. Wystarczy poczytać kilka tematów, artykułów, newsów i komentarzy pod nimi na MyApple i wiemy z kim mamy do czynienia

Takie zbiorowisko fanbojów - oczywiście nie wszyscy tacy są, jednak zdecydowana większość to pieski Apple.
Cytat:
|
Napisany przez Sobrus
No wreszcie mogłem porównać... najwyraźniej Android od iOS różni się ... skórką 
Ciekawe czy w następnej wersji ktoś je od siebie odróżni 
Brawa dla Google za udany remix, ale szkoda ze nie pokusili sie o coś bardziej oryginalnego.
|
Android w swojej budowie jest zupełnie inny niż iOS... Używa innych mechanizmów itd.
iOS, Android, MeeGO i inne (nie licze WP7 bo tu akurat wymyślono UI całkiem ciekawe i nowe) bazują na wyglądzie zwykłych telefonów. Ot podrasowane menu, większe ikonki. Jednak idea jest identyczna tego co miałem w SE w810i.
Andoird moim zdaniem ma pewne rzeczy lepiej rozwiązane np. uprawnienia
Podsumowując. Apple kradnie pomysły innym i przedstawia je jako swoje.