Cytat:
Napisany przez sobrus
To zamknieta prywatna platforma, nikt nie zmusza do korzystania z niej. Nikt nie zmusza do pisania aplikacji na nią....
... A jeżeli developerom to sie nie podoba - zawsze mogą pisać programy na inne platformy.
|
100% prawda, zgadzam się. Zapomniałeś jednak, że jest to jedyna platforma o charakterze sekty religijnej, robiąca swoim wyznzwcom pranie mózgów. Oczywiście, Apple osiągnęło pod tym względem absolutnie mistrzostwo świata. Nic, tylko uczyć się od nich, uczyć i jeszcze raz uczyć.
"MUSISZ TO MIEĆ". Obojętne, czy wiesz jakie to ma funkcje, obojętne, czy jest to ci do czegoś potrzebne, obojętne czy w ogóle wiesz do czego to służy, obojętne czy to w ogóle działa - MUSISZ TO MIEĆ!
Cytat:
Napisany przez sobrus
Polityka Apple jest do dupy, ale taka jest! To wiadomo było od zawsze, trzeba czytać regulamin.
|
100% prawda - regulamin trzeba czytać i ktoś kto decyduje się przystąpić do sekty ma do tego prawo i sam odpowiada za swoje decyzje. Oczywiście dopóki nie będzie pomysłu, żeby uzależnionych leczyć na mój koszt.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Oczywiście że Apple blokuje firmy które robią im konkurencje na ich własnej platformie. Dziwicie sie? Program podobny do Siri wstrzymuje sprzedaż IP4S. To ich platforma i mają prawo.
|
100% prawda. To prywatna firma i mają prawo robić ze swoim towarem co tylko im się podoba. Mnie się nie podoba- to nie kupuję i żadnych pretensji do Apple nie mam.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Uważam że cała ta dyskusja Android vs iPhone przypomina kłótnie dzieci w piaskownicy. Android jest be! A wcale że nie! iPhome to szmelc, bo mój Tata tak powiedział! Nie, to Apple to syf! 
|
Co do początku - to się zgadzam, ale dalej już nie.
Zauważ - i postaraj się o obiektywizm - że w przyrodzie pod pojęciem Fanboy'a istnieje praktycznie tylko Fanboy Apple. Nigdy nie spotkałem kogoś takiego jak Fanboy Androida. Ta grupa odbiorców wcale nie myśli w kategoriach "ta sekta jest moim ideałem", tylko wybiera rozwiązania dla siebie najkorzystniejsze. Jeśli dziś tak wiele osób używa urządzeń z Androidem (dla jasności - ja nie używam), to oznacza tylko, że to jest coś, co im odpowiada.
Ale też ci sami ludzie natychmiast przesiądą się na każdy inny - nowy - system, jeśli tylko okaże się dla nich lepszy, wygodniejszy, szybszy, tańszy...
Fanboye Apple NIGDY nie zmienią systemu na inny - BO NIE!!! I nie ma japka! I Stefan nie kazał zmieniać. I na keynote powiedzieli że OS X jest najlepszy no to jest najlepszy.
Poza tym - popełniasz typowy fanboyski błąd - cały czas porównujesz FIRMĘ Apple z systemem Android, który jest używany przez pierdylion firm, produkujących najróżniejsze urządzenia i nie mających ze soba nic wspólnego.
Chcesz porównywać? Nie ma sprawy - porównuj konkretne urządzenia konkretnych firm, ale ja bym osobiście nie radził bo nie jestem złośliwy.