Ja oczywiście "nie miałem w ręku"

ale czytałem w kilku miejscach, że czas pełnego ładowania sięga nawet 18 godzin, przy maksymalnym czasie używania (w zasadzie nic, poza biernym czytanem) wynosi maksymalnie 10 godzin.
Nie wiadomo jaki jest czas używania przy wykorzystaniu LTE, bo to akurat już wiadomo, że poza USA i Kanadą nie działa i działać nie będzie. Podobnie jak Siri.
Warto by się zastanowić, jakie są przewagi The New iPad nad iPad 2.
Z tego, co wymieniają fanboye:
1. Wyświetlacz Retina - różnice niedostrzegalne gołym okiem. Najlepszy przykład to test, kiedy Fanboyom wręczono iPad 2 i 90% stwierdziło, że teraz wyświetlacz jest dużo lepszy. Zródło informacji mogę odszukać i podać na życzenie.
2. Siri - madżikal, emejzing i osom aplikacja, która oczywiście nie działa poza USA i do tego nie odróżnia nawet lokalnych amerykańskich gwar. Dla tych co nie byłi w krajach anglojęzycznych informacja - w miasteczku Londyn jest ponad 30 różnych lokalnych gwar (slangów), których oczywiścioe Siri nie rozumie.
3. LTE - temat szeroko omówiony. Generalnie "dajemy wam sprzęt, który obsługuje LTE, tylko, że nie obsługuje LTE". W Australii już mają proces o nieuczciwą reklamę i wprowadzanie klientów w błąd. Firma zdecydowała o zwrocie kasy dla zawiedzionych klientów. Czy to przypadkiem nie oznacza spieprzyliśmy sprawę i teraz chcemy wam zamknąć pyski"?