|
Bo 5400 są cichsze i się mniej grzeją. Różnica w wydajności też jest, ale czy aż taka..?
Co do l502x..
- scroll na touchpadzie jest na pewno. Nie wiem, czy nie w formie "dwupalcowej", ale na pewno jest. Może coś źle skonfigurowałeś
- instalka Windowsa na dysku to obecnie praktycznie standard. Ale możesz ściągnąć z netu, nagrać na płytkę i w razie czego instalować na dane z laptopa (są różne opinie, ale tak mi powiedziano w Microsofcie i tego się trzymam)
- waga sporo, ale przy takim ekranie (jeśli wziąłeś FHD) i dźwięku oraz wydajności nie jest to nic dziwnego. Coś za coś (i zakładam, że przed kupnem wiesz na co się decydujesz)
- skrót wyłączający monitor.. To by się faktycznie przydało, ale ze wszystkich laptopów, które miałem do tej pory, żaden nie miał nie miał takiej opcji, więc standardem to raczej ciągle nie jest..
- klawiatura numeryczna w notebookach ~15 cala to też ciągle raczej wyjątek niż reguła.
Generalnie... poza touchpadem, które zakładam, że źle skonfigurowałeś, reszta jest raczej standardem i wiadomo o tym przed zakupem. Natomiast zdecydowanie standardem w tym modelu nie są dźwięk i ekran (na plus - duży plus).