Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.04.2012, 19:21   #11348
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Strzelalem z wielu broni. Fakt, na strzelnicy - w warunkach polowych mi nie wolno, bo nie mam ku temu uprawnien. Kalach jest prosty jak budowa gwozdzia, ale pocisk 7,62 mm praktycznie uniemozliwia precyzyjne strzelanie w trybie "auto" na wieksze odleglosci - jak jeden badz 2 na 30 trafi w cel na 30 to jest dobrze. 5,56 mm - pomimo ze ma teoretycznie gorsze wlasciwosci pod katem penetracji - cechuje sie wieksza kultura pracy i mniejszym odrzutem, dzieki czemu pomimo mniejszego zasiegu maksymalnego prowadzenie serii w trybie ognia ciaglego jest latwiejsze i wieksza ilosc pociskow trafia w cel. Nie oznacza to, ze jestem fanatykiem wywalania calego magazynka na raz - preferuje tryb burst (trojstrzalowa seria) ktorego niestety oryginalna "47ka" nie posiada. Nie neguje tu jednak skutecznosci wielu jego nastepcow i modyfikacji jak chocby AN-94, wersja "74s" (ktora wybitnie lubie) czy nasz swojski Beryl. No, ale piszemy o "klasyku", ktory legenda jest, ale przez ponad pol wieku jego skutecznosc bojowa mocno sie moim zdaniem zdewaluowala.

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post