Cytat:
|
Napisany przez Patrix
Ty rozumiesz co piszesz ? Etui to nie pudełko, etui kupuje się osobno, dlaczego miałbym słać z etui ?
Kindle jest sprzedawane w szarym ekologicznym kartonie, które trzeba rozedrzeć (struna) aby je otworzyć:
|
To etui to było porównanie, faktycznie może lekko nietrafione jednak obrazowało w pewien sposób to co chciałem pokazać.
Na koniec tego wątku to moim zdaniem sam autor zawalił sprawę, ze oddał urządzenie w pudełku. Tak czy siak serwis powinien uważać na całość bo to jednak nie ich.
Od pudełek się zaczyna a kończy na celowym uszkodzeniu urządzenia...
Cytat:
|
Nie, nie nie miałbym powodu do nerwów z powodu nadniszczonego pudełka... bo to śmieć jest.
|
W tym konkretnym przypadku faktycznie to śmieć..
Cytat:
|
Mniej wyraźna lewa strona to może być wina autofokusa aparatu...
|
Użytkownik zapewniał, że ma żółty kolor

Wszystko jest w polskim kościele Apple
Cytat:
|
Napisany przez Berion
To zależy czym przeskalowany. Jeśli "sąsiadami" to nie, będzie wyglądać dobrze.
|
Przy powiększeniu w górę zawsze będą widoczne efekty powiększenia.
Niech ktoś wyświetli zdjęcie które ma rozdzielczość iPada2 na ipadzie, potem zwiększy go w pionie/poziomie dwukrotnie i wyświetli na iPadzie3. Będzie widać efekt sztucznego powiększenia bo dodatkowe piksele wzięły się z kosmosu(informacja sąsiednich).
Cytat:
Efekt powiększenia grafiki być może widać, ale na pewno nie wygląda to źle. Źle wyglądałoby gdyby grafika nie była skalowana x2 i/lub była skalowana jakimś algorytmem, który "wygładza" krawędzie.
Nie widziałem na własne oczy wyświetlacza z takim zagęszczeniem pikseli, ale wydaje mi się że nie będzie widać jakiejś znacznej różnicy.
|
Każde powiększenie w górę wpływa na jakość obrazu bo dodajesz piksele których nie ma, tworzysz je na podstawie sąsiadów.
Wystarczy wziąć sobie np mój awatar i powiększyć go dwa razy, dalej nie zobaczysz różnicy ? Oczywiście stary wyświetl na ekranie iPada2 a nowy na iPadzie3 aby zachować proporcję obrazka do ekranu.
Cytat:
|
Powinna wyglądać ok, ale jak mówiłem, nie widziałem tego na własne oczy. Obecnie żaden ekran nie ma tak wysokiego PPI.
|
Tak grafika bez powiększenia dwukrotnego będzie wyglądała super, jednak będzie miała mniejsze proporcje względem ekranu niż na ipadzie2 bo tam jest mniejsza rozdzielczość.