Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.04.2012, 20:15   #4620
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Ty rozumiesz co piszesz ? Etui to nie pudełko, etui kupuje się osobno, dlaczego miałbym słać z etui ?
Kindle jest sprzedawane w szarym ekologicznym kartonie, które trzeba rozedrzeć (struna) aby je otworzyć:
To etui to było porównanie, faktycznie może lekko nietrafione jednak obrazowało w pewien sposób to co chciałem pokazać.

Na koniec tego wątku to moim zdaniem sam autor zawalił sprawę, ze oddał urządzenie w pudełku. Tak czy siak serwis powinien uważać na całość bo to jednak nie ich.
Od pudełek się zaczyna a kończy na celowym uszkodzeniu urządzenia...

Cytat:
Nie, nie nie miałbym powodu do nerwów z powodu nadniszczonego pudełka... bo to śmieć jest.
W tym konkretnym przypadku faktycznie to śmieć..

Cytat:
Mniej wyraźna lewa strona to może być wina autofokusa aparatu...
Użytkownik zapewniał, że ma żółty kolor Wszystko jest w polskim kościele Apple

Cytat:
Napisany przez Berion
To zależy czym przeskalowany. Jeśli "sąsiadami" to nie, będzie wyglądać dobrze.
Przy powiększeniu w górę zawsze będą widoczne efekty powiększenia.
Niech ktoś wyświetli zdjęcie które ma rozdzielczość iPada2 na ipadzie, potem zwiększy go w pionie/poziomie dwukrotnie i wyświetli na iPadzie3. Będzie widać efekt sztucznego powiększenia bo dodatkowe piksele wzięły się z kosmosu(informacja sąsiednich).

Cytat:
Efekt powiększenia grafiki być może widać, ale na pewno nie wygląda to źle. Źle wyglądałoby gdyby grafika nie była skalowana x2 i/lub była skalowana jakimś algorytmem, który "wygładza" krawędzie.

Nie widziałem na własne oczy wyświetlacza z takim zagęszczeniem pikseli, ale wydaje mi się że nie będzie widać jakiejś znacznej różnicy.
Każde powiększenie w górę wpływa na jakość obrazu bo dodajesz piksele których nie ma, tworzysz je na podstawie sąsiadów.
Wystarczy wziąć sobie np mój awatar i powiększyć go dwa razy, dalej nie zobaczysz różnicy ? Oczywiście stary wyświetl na ekranie iPada2 a nowy na iPadzie3 aby zachować proporcję obrazka do ekranu.

Cytat:
Powinna wyglądać ok, ale jak mówiłem, nie widziałem tego na własne oczy. Obecnie żaden ekran nie ma tak wysokiego PPI.
Tak grafika bez powiększenia dwukrotnego będzie wyglądała super, jednak będzie miała mniejsze proporcje względem ekranu niż na ipadzie2 bo tam jest mniejsza rozdzielczość.