Cytat:
Napisany przez Nimal
NIE WIERZE 
jak dziala to super  ja pkp unikam jak ognia a jak jeszcze jezdzilem to rozklad jazdy byl chyba objety klauzura tajnosci panstwowej 
|
Nie wiem co ma oznaczać super, działa to tak jak ma działać - dostajesz informację o opóźnieniach
Cytat:
a porpos kalendarza z opcja wyciszania fona jak jestes zajety - to mial juz Outlook Mobile dla WM smsa nie wysylal, ale pewnie kwestia odpowiedniej apki (nie szkalem bo nie potrzebowalem)
|
Wiesz takie czynności można na chwilę obecną zrealizować w mniej, lub większym stopniu przez programy do automatyzowania zadań - Tasker, AutomateIt Lite/Pro, jednak chciałbym zobaczyć albo opcję w samym systemie, albo aplikację dostosowaną do tego.
Przydało by się też wykrywanie czy np. jadę samochodem(da się przy pomocy akcelerometru samego?).
W dialerze z ICS podoba mi się opcja szybkich odpowiedzi po odrzuceniu połączenia. Gdy odrzuci się połączenie to pokazuje się lista wcześniej zdefiniowanych "szybkich" odpowiedzi - np. Nie mogę teraz rozmawiać zadzwoń później itp., po wybraniu przykładowej wiadomości zostaje ona wysłana smsem.
GO SMS ma możliwość wysyłania wiadomości z automatu po odrzuceniu połączenia - można sobie zdefiniować warunki kiedy i jak ma działać, całkiem sprawne to
Cytat:
Napisany przez Demek
a zes sypnal nowoscia...co ma kilka lat 
|
Nigdy nie twierdziłem, że to nowość. Dla mnie to opcja bomba, która przydaje się codziennie.
Pojawiła się recenzja flagowego modelu od HTC, ONE X.
http://www.gsmarena.com/htc_one_x-review-747.php
Gdyby nie miał niewyjmowalnej baterii, posiadał slot na karty pamięci, oraz baterię przynajmniej o pojemności 2500 mAh to był by smartem na który warto się skusić a tak...
Dodam, że na swojej sensacji mam obecnie ROM z HTC ONE S (Sense4) - OrDroid i muszę docenić jego płynność oraz możliwości w stosunku do poprzednich 3.0, 3.6.
Fakt w pewnych miejscach dalej jest upośledzony i nie oferuje takich możliwości jak GO Launcher EX, jednak chyba na nim dłużej zostanę.
Sam ROM - OrDroid polecam polecam wszystkim, którzy posiadają Sensację. Nie do końca działa jeszcze BT-tylko parowanie ze urządzeniami działa, brak przesyłania danych np. pliki, pliki wizytówek, zdarzeń z kalendarza jednak nie przeszkadza to aż tak w codziennym użytkowaniu.
Dziwi mnie też, że tylko w wersjach z USA zastosowali chipy od Qualcomma, wersja europejska ma Tegre3.
Poniżej malutkie demo interfejsu Sense w wersji 4.0
Cytat:
Napisany przez jesi
Tak się dba o klienta:
Cytat:
W ramach rekompensaty Nokia wypłaca niezadowolonym użytkownikom po 100 dolarów, które dołączone zostanie do rozliczenia rachunku z operatorem.
|
Fajnie brzmi nie? Problem w tym, że albo Nokia odniesie sukces linii smartphoneów Lumia albo dalej pozostanie tam gdzie jest obecnie.
Tyle kasy co zostało wpompowane w promocję tych telefonów, obniżanie cen po prostu musi się skończyć sukcesem.
Nokia N9-pierwowzór Lumii 800, praktycznie bez żadnych nakładów finansowych zrobiła sukces, nawet jeżeli weźmiemy pod uwagę, że jeszcze przed wyjściem Nokia zadeklarowała się, że ten system nie będzie już przez nią rozwijany...
Cóż, jeżeli sojusz z MS (WP7-8) nie postawi Nokii na nogi to niedługo ktoś ich wykupi