Do sprzedania mam starożytny laptop, renomowanej firmy Digital, model Hi-Note TS31D. Na dysku twardym zainstalowany jest Windows 98, do którego gratisowo dorzucam "Moją tekę" i kilka antycznych dialerów uruchamiających się w tray'u. Brak płyty instalacyjnej, dosyć wysłużony, ale nadal działający touch pad.
Dysk twardy o pojemności 1GB. Niestety nie wiem jaki - bałem się rozkręcać ten cud techniki w obawie przed rozsypaniem. Sądząc po customowych złączach, pewnie nie jest to 22-pinowy ATA. Za to wydaje przecudowne z siebie dźwięki - coś pomiędzy termitierą a skrobaniem widelcem po pustym talerzu w domu spokojnej starości. Ultra szybki procesor Pentium II 120MHz i 16MB RAM "powinno wystarczyć każdemu". Jeśli podane przez mnie parametry Ciebie nie zadowalają, napomknę iż laptop ten może z powodzeniem pełnić funkcję przycisku do papieru lub podstawki pod niejedno piwo.
Extrasy:
- Modem Xircom wyprodukowany w RFN, ;] gwarantujący urywającą łeb 26Kb/s prędkość transferu danych - czy jest sprawny nie wiem - możliwe że jest.
- Kartę PCMCIA, wyprowadzającą dwa pradawne porty o nazwach bliskich C3PO i R2D2 (do jednego z nich pasuje wyżej wymieniony modem). Prawdopodobnie sprawny.
- Dwie sprawne baterie, które trzymają aż 20 minut (razem całe 40!) intensywnego patrzenia się w ekran startowy Windowsa. ;d
- Flop, którego pod nic nie można podłączyć - ufam, że również sprawny.
Poniżej seria zdjęć tak samego lapa, doń peryferii jak i ekranu POST, parę zrzutów z BIOSu i oczywiście legendarnego, niebieskiego pulpitu (nie mylić z BSOD).
Jeśli nie masz na co wydać pieniędzy, prowadzisz muzeum techniki lub po prostu kolekcjonujesz śmiecie (relikty?) minionej epoki, ten laptop jest dla Ciebie. Nie zwlekaj! Zamów już za jedyne 50zł + koszta przesyłki.