Cytat:
Napisany przez andy
No tutaj się nie zgadzam. Jeżeli weźmiesz zdjęcie kwiatka zrobionego w rozdzielczości iPada2 i wyświetlisz je na pełnym ekranie iPada3 to to zdjęcie nie będzie wyglądało tak samo
|
Jeżeli to możliwe to prosiłbym o jakieś sensowne uzasadnienie. Poza ogólnikami że "jak powiększasz to musi być gorzej", bo to żadne uzasadnienie.
Ja wiem że urządzenia z Androidem klepią wszyscy od Biendronki po HTC i to powoduje fragmentacje. Ale można usprawiedliwiać istnienia problemu jego powodem.
To nie zmienia faktu że fragmentacja jest tam tragiczna. To jest właśnie zaleta zamknietej platformy Apple. Każdy kij ma dwa końce.
Windows XP o którym wspomniałeś to akurat fajny przykład. Tak jak olano Vistę, tak na razie nowego iPada na razie można olać. W windowsie musiałeś zrezygnować z DX10 ale wszystko działało dobrze pod XP i pod Vistą, tu rezygnujesz z wykorzystywania wysokiej rozdzielczości i mocy GPU i też będzie działać dobrze.
Cytat:
|
Dlatego dziwi mnie podejście, że na Andku fragmentacja jest, a na iOS jej nie ma.
|
Ale ja nic takiego nie napisałem. na iOS tez JEST. Ale znacznie mniejsza. Na Androidzie to duży problem dla programistów, na iOS praktycznie można ją olać.