Cytat:
Napisany przez demek
mam nadzieje, ze euro w polsce zakonczy sie kompletna klapa, ze zablokuja drogi tak, ze na stadiony nie dotrze nikt
|
Nie jestem zwolennikiem spalonej ziemi.
Lepiej niech się nie wali, bo i tak my za to zapłacimy.
Cytat:
Napisany przez Jarson
Rzeczywiście, źle przeczytałem
Nawet trochę rozumiem ten tok rozumowania - powinniśmy jako społeczeństwo podejmować kroki zapobiegające zanieczyszczaniu środowiska. Po pierwsze jednak coraz więcej naukowców kwestionuje globalne ocieplenie, czyli być może ta cała nasza emisja CO2 nie jest taka straszna jak nam się wydaje. Po drugie, nawet jeśli jest to o ile pamiętam między nami a Chinami czy między nami a USA nie ma murów wysokich na 10 km, a więc my sobie możemy zmniejszać emisję.
O KE pisał nie będę, bo po pierwsze chyba zdania mamy z grubsza podobne, a po drugie wtedy Joujoujou by nas na taczkach do śmietnika wywiózł 
|
Nie liczyłbym na to, że coraz więcej naukowców kwestionuje globalne ocieplenie.
Ale racja, USA i Chiny maja gdzieś emisje, choć może dojść do zmian stanowiska Stanów.
W Europie myślenie o ociepleniu klimatu stało się sprawą polityczną, a nie naukową. Zwłaszcza w Polsce, w której myślisz ekologicznie, to masz poglądy lewicowe, sprzeciwiasz się globalnemu ociepleniu, to jesteś po prawej stronie.
Co za bzdura. Niestety tak to funkcjonuje.
UE to ZSRR. Ekologia to coś co można wykorzystać ekonomicznie, np. żarówki, ślimaki, etc. To tak na prawdę nie jest ekologia ani globalne ocieplenie, to interesy niektórych państw unijnych.