Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.04.2012, 19:26   #7
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
Dla mnie rzeczą oczywistą jest, że napisanie "rozmyśliłem się" napisane w stosunku do szeregu licytantów po kolei nie świadczy o ogromnej chęci sprzedającego do zawarcia transakcji i ogromnym pechu co do osób licytujących.
Widzisz, chodzi o to, że nie wiemy co było powodem i ocenianie sprzedającego bez tej wiedzy jest bezcelowe. Może stracił zaufanie do transakcji w sieci i stąd odwołanie wszystkich ?, a gdyby napisał zniszczyłem przedmiot było by ok ?. Kwintesencja jest taka, że nie zawarł z nikim umowy kupna sprzedaży i przedmiot jest jego, a prawa nie złamał.

Co do tego, że sprzedający ma więcej możliwości w transakcji nie jest niczym dziwnym, to jego przedmiot i on decyduje na jakich warunkach go sprzeda. System Allegro jak widać nie jest doskonały, ale taki już jest czy się komuś to podoba, czy nie.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Równie dobrze można powiedzieć, że zgubiło się przedmiot sprzedany przez "Kup Teraz".
W tym przypadku sytuacja jest diametralnie różna, gdyż została zawarta umowa kupna sprzedaży.