Cytat:
Napisany przez andy
@Rosol do jakiej pracy, co zamierzasz na nim pisać?
MscBook odpada bo się grzeje jak ruski piekarnik, obudowa z aluminium...
Może coś od Sony, Della z linii biznes?
Napisz jakie ma posiadać wnętrzności.
|
Tworzenie aplikacji webowych w JEE (Netbeans, Eclipse przede wszystkim, około javowe oprogramowanie).
No właśnie nie chce kupić czegoś co się grzeje jak grzejnik (miałem kiedyś HP i nigdy wiecej). Teraz mam Lenovo R500 i jest super. Zimny cały czas. Gdybym nie musiał wydać tych pieniedzy to bym nie zmieniał laptopa, no ale muszę ;]
Przede wszystkim duzo RAMu

developerskie serwery aplikacji zjadają bardzo dużo, także dobrze by było 8GB z możliwością późniejszego rozszerzenia,
procek... nie wiem... i7, ale jaki model to w tej chwili nie jestem na czasie

wiem ze w MBP są quady, pewnie fajnie to chodzi;]
grafika - laptop do pracy, żadnych gier, najlepiej najgorsza co by się nie grzała i prądu nie jadła

matryca... ok 15", matowa o podwyższonej rozdziałce (Full HD trochę za duża, a będę miał monitor zewnętrzny do pracy). Teraz mam 1680x1050 i jest idealnie
dysk - teraz mam 60GB SSD na system + 500GB w ultrabayu, idealne rozwiązanie, chociaż na system przydałoby się trochę więcej, brak napędu optycznego - nie używam
Sony nie chcę, znajomy ma i sam mówi żeby się w to nie pchać...
Dell ?? jakoś nie przekonuje mnie ta firma, no ale może jakaś propozycja?
Edit: szczerze mówiąc nie używałem do tej pory mac os'a, nie wiem czy będę w stanie sprawnie się w tym poruszać. Wiem że soft do pisania w javie stoi na wysokim poziomie w macosie, wiec chyba nie byłoby problemu z przesiadką...