Cytat:
Napisany przez M@X
Ja mam mini, znajomy ma MBP i wiatraki rzadko wchodza na obroty wyzsze niz 1800 rpm (podobnie jak u mnie - w zasadzie tylko przy przetwarzaniu miniatur importowanego materialu do montazu/edycji - gdy skonczy cisza).
Jest kilku partnerow - iSpot, Cortland, KDS i inni. Zalezy czy chcesz to brac na firme czy nie - ponadto sa znizki dla sektora edukacji, wiec jesli masz znajomego wykladowce akademickiego to tez rabat dostaniesz. Jesli nie zalezy Ci na firmie i fakturze (gwarancja i tak jest ogolnoswiatowa w oparciu o numer seryjny i pierwsza aktywacje) moge dac namiar na czlowieka w stanach ktory wysle sprzet w najnizszej z mozliwych cen, tyle ze czas oczekiwania to okolo 6 tygodni. Dysk i RAM wymieniasz bez utraty gwarancji - nie wiem jak gwarancja podchodzi do tematu wymiany SuperDrive na bonusowe SSD (Optibay).
Co do poczytania informacji dla poczatkujacych switcherow - zapraszam na MyApple.pl :-)! Bardzo mila atmosfera i ludzie dysponujacy spora wiedza, czasem nawet jeszcze siegajaca pierwszych Macintoshy i Perform :-)!
|
Dzięki za odp

Lapek bedzie na firmie, faktura obowiązkowa i czas realizacji do 30 dni.
Cały czas się waham, bo MBP wyjdzie z tym wszystkim bardzo drogo, a nie jestem pewny co do tego wynalazku

Myślę też o lapku z Windows oraz jakimś starszym (używanym?) maczkiem z allegro, cobym zobaczył jak to lata, ale konfiguracje są tak stare (gorsze niż w moim 4 letnim R500 o wartości 1500zł), że aż boję się kupić maca z dużo gorszym konfigiem za 3-4tys;/
Nie napisałeś jeszcze czy się grzeje ta obudowa aluminiowa?

Czy wentylator chodzi cały czas? Czy przy tym 1800rpm nie słychać go zbytnio? (lubię idealną ciszę

takie zboczenie po HPku

)
A jak wygląda cena maca w stanach?