Najwyraźniej mamy odmienne zdanie. Jak na wiele innych tematów

.
Fragmentacja != wybór. Nie przekonasz mnie.
Tworząc gre na PC nie tworzysz jej pod żaden procesor ani pod żadną kartę. Tworzysz ją pod API, ściślej pod DirectX. To na czym user będzie to odpalać, ile kasy na to przeznaczy i jaki komfort mu wystarczy to już jego sprawa.
Nie musisz przygotowywać paru wersji. Fragmentacja była pare lat temu, kiedy każda karta miała swoje API (np 3dfx miało glide).
Co do Wildfire to tłumaczyłem Ci nie raz, że HTC zapomniało użytkowników poinformować o braku GPU. Użytkownicy oraz portale nawet jeszcze rok po premierze nie wiedzieli co Wildfire ma w środku, na przykład:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=963127
Trzeba być dość obeznanym w technice żeby domyślić się, ze napis "MSM7225" oznacza mniej więcej tyle że Ardeno200 nie ma, choć reszta 72xx, w tym 7225A takie coś posiada.
"Wystarczy dodać nowe grafiki". To wcale nie takie proste. Fajnie jak producent jeszcze istnieje i nie pobiera za nowe wersje dodatkowych opłat. A jeżeli tak nie jest? Chcesz odpalić program z 2008 roku, producent się zwinął i co? Problem.
Na temat gwarancji, modów i JB oczywiście mamy odmienne zdanie. Użytkownik oczywiście ma prawo modyfikować urządzenie jak chce. Ale producent ma prawo (żeby nie powiedzieć obowiązek) zaprzestania świadczenia usług jeżeli użytkownik nie respektuje regulaminu. Które prawo tego zabrania?
Jak się nie umie czytać warunków korzystania z AppStore czy innej usługi to trzeba sobie kupić okulary, albo zwrócić produkt tam gdzie się go kupiło, a nie dręczyć producenta swoim widzimisie.
"Nieoficjalne wsparcie" to nie wsparcie. To tak jakby sie cieszyć, że mam Auto Casco, bo choć ubezpieczyciel nie wypłaci mi ani złotówki to szwagier mi wyklepie auto za darmo.
Nie wiem gdzie porównywałem słuchawkę za 500zł do iP. Chyba tak nigdzie nie było. Raczej odnosiłem się do całych platform.
Fota wrzucona dla brechty z użytkowników Apple. Bezsensowna i głupia. Tworzycie taki klimat dyskusji a potem się dziwicie że nikt nie chce dyskutować.
Wiem że najdroższe modele Fiata mogą być droższe od najtańszego BMW, ale to nie czyni z Fiata marki "premium". Nie uniemożliwia to mu jednak z drugiej strony tworzenie aut wyższej klasy. Apple jest informatyczną marką premium. Możnaby powiedzieć, że "to widać, słychać i czuć"
Co ma wsparcie kart do wsparcia systemów? Nic. A kto tu mówi o wsparciu systemów? Ja tu mówie o wsparciu telefonu. Gotowego urządzenia sprzedawanego w sklepie o którym producent zapomina rok po premierze.
Wiem że to nie wina systemu, ale aktualnie ANI JEDEN producent z Google na czele nie ma takiego supportu jak Apple. Więc ogólnie mówiąc cała platforma Android ma gorsze wsparcie. Co byś nie kupił.
Android jest otwarty i za darmo, ICS pójdzie spokojnie nawet na Wildfire. To że stare słuchawki nie mają nowego systemu to TYLKO brak dobrej woli producentów. I niestety dotyczy wszystkich.
Wybór iOS przez użytkowników jest również świadomy. Tak jak Twój wybór windowsa.