Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2012, 21:25   #9
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
Najwyraźniej mamy odmienne zdanie. Jak na wiele innych tematów .
Fragmentacja != wybór. Nie przekonasz mnie.
Bez fragmentacji nie było by wyboru. Masz dwa różne telefony, o różnych rozdzielczościach, wielkościach ekranu == masz wybór.

No ale zostawmy to, ja uważam tak, Ty tak i już. Każdy ma prawo do tego aby mieć swoje zdanie.

Cytat:
Tworząc gre na PC nie tworzysz jej pod żaden procesor ani pod żadną kartę. Tworzysz ją pod API, ściślej pod DirectX. To na czym user będzie to odpalać, ile kasy na to przeznaczy i jaki komfort mu wystarczy to już jego sprawa.
Nie musisz przygotowywać paru wersji. Fragmentacja była pare lat temu, kiedy każda karta miała swoje API (np 3dfx miało glide).
Heh, pod Androidem jest praktycznie tak samo:
http://developer.android.com/guide/t...ics/index.html
Cytat:
Android supports OpenGL ES 1.0 and 2.0, with Android framework APIs as well as natively with the Native Development Kit (NDK).
Oczywiście, można dodatkowo optymalizować grę pod konkretny GPU, jednak w świecie Windowsa jest tak samo. Są gry które są zoptymalizowane pod ATI, i są takie co są zoptymalizowane pod NVIDIE.

Cytat:
Co do Wildfire to tłumaczyłem Ci nie raz, że HTC zapomniało użytkowników poinformować o braku GPU. Użytkownicy oraz portale nawet jeszcze rok po premierze nie wiedzieli co Wildfire ma w środku, na przykład: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=963127
Trzeba być dość obeznanym w technice żeby domyślić się, ze napis "MSM7225" oznacza mniej więcej tyle że Ardeno200 nie ma, choć reszta 72xx, w tym 7225A takie coś posiada.
Wybacz ale teraz to delikatnie piszesz głupoty.

Oczywiście nie mogę się cofnąć do czasu premiery WIldfire i zajrzeć na stronę HTC żeby zobaczyć co podali w specyfikacji, jednak mogę odnieść się do tego co napisałeś.

Z tego co widzimy to ten chipset może obsłużyć GPU do: Adreno 200
http://www.qualcomm.com/chipsets/snapdragon
Jednak NIE MUSI.

Dalej, wchodzimy na stronę GSM Arena i mamy coś takiego: http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3337
Na chwilę obecną strona pokazuje brak GPU dla Wildfire. Niestety nie mogę się cofnąć do roku 2010 aby zobaczyć jak wyglądała strona HTC.
Jeżeli faktycznie napisali w specyfikacji, że posiada GPU to było to oszustwo. Jeżeli jednak nie podali to nie widzę niczego dziwnego. Nie podali - nie ma.

Cytat:
"Wystarczy dodać nowe grafiki". To wcale nie takie proste. Fajnie jak producent jeszcze istnieje i nie pobiera za nowe wersje dodatkowych opłat. A jeżeli tak nie jest? Chcesz odpalić program z 2008 roku, producent się zwinął i co? Problem.
Nie wiem czy wiesz, ale raz kupiona aplikacja jest dożywotnio. Ba możesz ją również zainstalować na każdym urządzeniu, które jest podpięte pod twoje konto w Google Play.

Jeżeli natomiast nie ma nowszej wersji, to aplikację odpalisz. Jeżeli stosunek rozdzielczości grafik, nie będzie odpowiadał twojej to będziesz miał najprawdopodobniej tylko piksele - chyba, że aplikacja nie wyświetli się na całe okno.

Cytat:
Na temat gwarancji, modów i JB oczywiście mamy odmienne zdanie. Użytkownik oczywiście ma prawo modyfikować urządzenie jak chce. Ale producent ma prawo (żeby nie powiedzieć obowiązek) zaprzestania świadczenia usług jeżeli użytkownik nie respektuje regulaminu. Które prawo tego zabrania?
Jakim prawem Apple może mi zabronić korzystać ze sklepu tylko dlatego, że zrobiłem JB. Podaj mi podstawę prawną a nie regulamin. Regulamin jest POD PRAWEM a nie ponad nim.

Cytat:
Jak się nie umie czytać warunków korzystania z AppStore czy innej usługi to trzeba sobie kupić okulary, albo zwrócić produkt tam gdzie się go kupiło, a nie dręczyć producenta swoim widzimisie.
Regulamin nie jest ponad prawem.

btw. JB w USA jest LEGALNY. Jak mi nie wierzysz możesz sobie sprawdzić w necie.

Cytat:
"Nieoficjalne wsparcie" to nie wsparcie. To tak jakby sie cieszyć, że mam Auto Casco, bo choć ubezpieczyciel nie wypłaci mi ani złotówki to szwagier mi wyklepie auto za darmo.
Gwarancję na urządzenie masz w UE na dwa lata. Jeżeli Ci się urządzanie uszkodzi w tym okresie to producent/sprzedawca ma je bezpłatnie naprawić. To jest akurat unormowane przez UE.
Twój przykład jest wzięty z kosmosu bo nie pasuje do sytuacji.

Cytat:
Nie wiem gdzie porównywałem słuchawkę za 500zł do iP. Chyba tak nigdzie nie było. Raczej odnosiłem się do całych platform.
Nie mówię, że to ty. Ludzie tak robią. Szczególnie ze świątyni MyApple.
Żeby nie być gołosłownym to przykład fanatyzmu:
http://myapple.pl/content/3227-wojny...opozniona.html
Cytat:
iAdasiek - 16.05.2012
Ja popieram ten pozew. A dlaczego? Ten tajwański kawałek plastiku nie powinien się nazywać smartfonem. Miałem styczność z telefonami HTC, z Androidem i jakość ich wykonania była naprawdę fatalna, a soft po za tym, że ma inny wygląd i kilka "nowych" funkcji nie usuwa wad Androida.
Kilkoro moich znajomych miało HTC (Wildfire i jakiś podobny) i wszystkie (HTC) po pół roku używania zwolniły kilkukrotnie, a w niektórych obudowa trzeszczy (bardziej niż na początku) lub telefon samoczynnie się wyłącza.
Cytat:
iAdasiek - 16.05.2012
Cytat:
Napisał postr
Jeśli się wyciąga wnioski po używaniu low-endowego smartfona (a takim jest klasa Wildfire) to klękajcie narody.. HTC swoją serią One zaprezentowało, że potrafi stworzyć bardzo dobre smartfony i ja uważam, że szczególnie One X jest najlepszym obecnie smartfonem na rynku.

Szkoda, że Apple tak się bije z poszczególnymi producentami. Tak tak, prawa autorskie oraz własność intelektualna, ale można by to rozwiązać w inny sposób. Robiąc tak jak teraz się dzieje, sprawiają tylko, że klienci się denerwują, a oni sami pokazują, że boją się nowej serii One. Takie jest moje zdanie.
Co z tego, że "low-endowy" (czy jak tam chcesz)!? HTC to i tak G. Fatalny Design urządzeń, a wygląd softu jeszcze gorszy. Żaden iP czy jakikolwiek inny produkt Apple nie miał trzeszczącej obudowy, a po pół roku użytkowania system nie zwalniał. Apple, to prostota użytkowania, a z Androidem jak z Linux'em - podstawowe funkcje dla każdego, a najzwyklejsza aktualizacja systemu dla zaawansowanych.
A co do:
ja uważam

To uważaj, aby sobie iP 4/4S lub Nokii Lumii nie kupić, bo jeszcze zmienisz zdanie. Jedyna zaleta Androida to możliwość ingerencji w soft (bez utraty gwarancji), ale i to ma wady.
Takie właśnie porównania są bardzo częste. Ostatnio M@X porównywał bodaj HTC ChaCha czy coś sprzętowo zbliżonego do iP....

Cytat:
Fota wrzucona dla brechty z użytkowników Apple. Bezsensowna i głupia. Tworzycie taki klimat dyskusji a potem się dziwicie że nikt nie chce dyskutować.
Im można się było swego czasu wyśmiewać, a teraz nam nie? Hipokryzja.

Cytat:
Wiem że najdroższe modele Fiata mogą być droższe od najtańszego BMW, ale to nie czyni z Fiata marki "premium". Nie uniemożliwia to mu jednak z drugiej strony tworzenie aut wyższej klasy. Apple jest informatyczną marką premium. Możnaby powiedzieć, że "to widać, słychać i czuć"
Napisz pięć powodów - poza ceną, przez które produkty Apple są "premium".

Cytat:
a tu mówie o wsparciu telefonu. Gotowego urządzenia sprzedawanego w sklepie o którym producent zapomina rok po premierze.
Wiem że to nie wina systemu, ale aktualnie ANI JEDEN producent z Google na czele nie ma takiego supportu jak Apple. Więc ogólnie mówiąc cała platforma Android ma gorsze wsparcie. Co byś nie kupił.
Android jest otwarty i za darmo, ICS pójdzie spokojnie nawet na Wildfire. To że stare słuchawki nie mają nowego systemu to TYLKO brak dobrej woli producentów. I niestety dotyczy wszystkich.

Wybór iOS przez użytkowników jest również świadomy. Tak jak Twój wybór windowsa.
Nie twierdzę, że producenci dają ciała i nie aktualizują telefonów, na których by ICS śmigał. Jest wiele modeli, które by na nim zapierd....ły, znaczy śmigały.
Jednak uzytkownicy Androida mają, może nieoficjalnie ale mają koło ratunkowe. Nieoficjalne ROMy. Wiem, że dla Ciebie to nic, jednak zawsze to jakiś ratunek, aby mieć najnowszego Androida.
Nie akceptuję jednocześnie tego, że wiele modeli ICSa nie dostanie z powodów finansowych - firmy wolą sprzedać to samo w innym papierku...

Wiele osób wybiera iPhona bo uważają, że będą miały +100 pkt do lansu na dzieli.

Czy obejrzałeś filmik, który zamieściłem? Jeżeli nie to zobacz (całe 5 części) i podziel się refleksjami. Z chęcią podyskutuję, bo temat fragmentacji i wsparcia myślę, że został już wyczerpany. Nie ma sensu pisać non stop tego samego innymi słowami.