Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2012, 22:29   #4734
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Głupotami to chyba Ty się troche popisałeś S1 to nie chipset a rodzina SoC. MSM7225 fizycznie nie ma GPU i z jakiegoś powodu HTC go użyło. Nawet serwisy jak widzisz podawały błednę dane co do możliwości tego procesora.

Problem w tym że przy SoC GPU się zazwyczaj nie podaje, bo jest częścią procesora. Wystarczy napisać jego nazwę. A specyfikacja techniczna nie jest do końca znana, np. troche czasu zajęło użytkownikom odkrycie że Kaiser (MSM7201) ma na pokładzie Imageona. 99% populacji nazwa MSM7225 kompletnie nic nie powie o możliwościach telefonu, jak więc dokonać wyboru?

Dziś czasy się nieco zmieniły, GPU stał się bardzo ważnym elementem telefonu (dzięki np Angry Birds). Podejrzewam że nie powinny się już pojawiać nowe smarty bez tej jednostki (zwłaszcza z ICS) a ona sama jest już wyraźnie wypisywana w specyfikacji. Ma się ku lepszemu, ale Androidowi zajęło to bite 5 lat w stosunku do iOS (tam GPU jest wymagane i już).

Co do JB to nie odwracaj kota ogonem. Owszem prawo jest najważniejsze ale to chyba Ty powinieneś podać paragraf który zakazuje Apple (czy Microsoftowi, Sony, Facebookowi, Google) banowanie swoich użytkowników za łamanie regulaminu.
Żeby coś było niezgodne z prawem najpierw trzeba je złamać. JB prawa nie łamie. Ban też nie. Czyżby remis?

Napisz pięć powodów dla których Mercedes jest premium. Psują się i rdzewieją, nie są ani najszybsze, ani najpiękniejsze (kwestia gustu), ani najbardziej niezawodne. Ale jednak są premium. Tu nie ma co udowadniać. Apple to jedna z najdroższych, najbardziej rozpoznawalnych i najbardziej pożądanych marek w branży IT, a jej produkty powszechnie uznaje się za najbardziej stylowe, modne, szpanerskie i innowacyjne.
I nie ma co tupać nogami, że tak nie jest, bo ja akurat ich nie lubie i wole Androida.

Filmiku nie obejrzałem, bo to 5 części po 15 minut. Byłem dziś za to w ogrodzie botanicznym i porobiłem zdjęcia

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.05.2012 o godz. 22:51
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post