Jak zwykle po okresie zobowiązania zaczęły się pertraktacje z DUK UPC o warunki przedłużenia umowy. I jak zwykle na początku nic ciekawego nie zaproponowali, a każda oferta wiązała się podwyżką ceny. Dopiero gdy rzuciłem, że konkurencja (Multimedia) oferuje mi podobne parametry usług za 99 zł, czyli o ponad 40% taniej niż w UPC, najpierw poproszono mnie żebym chwilę poczekał na telefonie, a później znalazła się dla mnie propozycja:
- telewizja MaxHD z nagrywarką
- internet 30/3 Mb/s z WiFi
za 100 zł/mc przy rocznym zobowiązaniu. Z mojego punktu widzenia bardzo interesująca propozycja, więc poprosiłem o przesłanie szczegółów tej oferty na maila. I okazało się, że oferta ta ma nawet swoją nazwę "Rewelacyjna układanka usług", a DUK trzyma ją mocno schowaną pod stołem. Więc jakby ktoś chciał powalczyć, to jest doskonała okazja: zbliżająca się podwyżka opłat abonamentowych umożliwia rozwiązanie umowy bez opłat karnych, a później w rozmowie z DUK albo ściemniać o konkurencji, albo od razu rzucić o zainteresowaniu ofertą RUU. Z tego co wiem warianty tej oferty to:
- MaxHD + 30Mb z WiFi za 80 zł;
- MaxHD z PVR + 30Mb z WiFi za 100 zł;
- MaxHD + 30Mb z Wifi + telefon 240 minut za 120 zł
Wszystkie ceny brutto, okres zobowiązania 12 miesięcy. Do tego jak ktoś lubi pakiet SuperHD za 5 zł/mc. Walczcie