Dyskusja: Problem!!!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.03.2003, 02:43   #30
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Re: Re: Re: Re: Re: Problem!!!

Cytat:
Tomek777 napisa***322;(a)
Po pierwsze - Twój napęd jest już nieco podstarzały, więc ma pełne prawo nie obsługiwać trybu DMA .
Po drugie - nie ma tutaj mowy (w moim przynajmniej przypadku) o żadnym ambicjonalnym traktowaniu czegokolwiek, ale o fakty.
Po trzecie - DMA w przypadku nagrywarek daje bardzo wiele, a o problemach nie słyszałem.
Powiadasz jeszcze, że ostatnio są jakieś napędy obsługujące transfer UDMA 2 - powiem Ci, że to ostatnio, to już kilka miesięcy .
1. Specjalnie wyjąłem właśnie z pudła i włączyłem starego cd-roma oznaczonego jako cd-940e/aku pro; mfg. date november 1999 j; made in china. Obsługuje udma 33.3mb/s (chociaż według mnie nic z tego nie wynika - transfer i tak ma tragiczny, psu na budę mu te udma). Tak samo twierdzę, że dla mojego combo dma/udma nic by nie dało - bo ogranicza go i tak co innego.
2. Spoko - żartowałem
3. Czy dalej twierdzisz, że DMA i UDMA to zupełnie co innego, czy też rozumiesz już, że to dwa protokoły służące do tego samego, jeden starszy, drugi nowszy i szybszy? Piszesz, że DMA daje "bardzo wiele" a nie wiem czy wiesz o czym mówisz?

Ostatnio - pojęcie nieprecyzyjne. Ale mówiłem już, że ok, że cieszy mnie to.
W zeszłym roku można było kupić nowe LG tylko z PIO-4 (np.moje combo), nie wiem czy były w zeszłym roku na rynku jakieś nagrywarki bez DMA/UDMA. Zdaje się, że LG ostatni wprowadził na rynek cd-rw z tym. Tylko o to mi chodziło.
pali jest offline