Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.05.2012, 22:38   #211
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Wytłumaczcie mi po co SSD na system tak naprawdę, oprócz własnego zadowolenia, bo co mnie swędzi, czy system szybciej wystartuje, co mnie swędzi, że się to i owo szybciej odświeży, no może i fajne, ale i tak to idzie szybko, a łyk kawy/piwa w tym czasie i tak trwa dłużej... Jakie aplikacje będą mnie zachwycać, jak ja darmochy używam, powiedzcie na co mi to?
Komfort pracy - nawet nie ma co porównywać. Wiele sytuacji, gdy system z niejasnych powodów "podwieszał się" - odeszło w zapomnienie. Odkąd pracuję na SSD, praca na dowolnym, nawet szybkim kompie z systemem na mechanicznym HDD to dla mnie męka. Więc w pewnym sensie - kupując SSD zrobiłem sobie krzywdę

Jeszcze bardziej warto zastosować SSD w laptopach. Zachęciłem parę znajomych, którzy narzekali na słabą wydajność ich kilkuletnich laptopów, na wymianę hdd na ssd. Kosztem 300-400 zł odczuli większą różnicę, niż gdyby za 3000 zł kupili nowe laptopy z HDD. Oczywiście z laptopami jest inny, poważny problem - brak miejsca na drugi dysk, więc wszystko musi się zmieścić na SDD, a to tylko w przypadku części użytkowników jest realne. Ale właśnie takie osoby mam na myśli 2 zdania wyżej. Po rękach mnie całują z wdzięczności

Ostatnio zmieniany przez latet : 28.05.2012 o godz. 22:43
latet jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online