Cytat:
Napisany przez latet
Komfort pracy - nawet nie ma co porównywać. Wiele sytuacji, gdy system z niejasnych powodów "podwieszał się" - odeszło w zapomnienie. Odkąd pracuję na SSD, praca na dowolnym, nawet szybkim kompie z systemem na mechanicznym HDD to dla mnie męka. Więc w pewnym sensie - kupując SSD zrobiłem sobie krzywdę
Jeszcze bardziej warto zastosować SSD w laptopach. Zachęciłem parę znajomych, którzy narzekali na słabą wydajność ich kilkuletnich laptopów, na wymianę hdd na ssd. Kosztem 300-400 zł odczuli większą różnicę, niż gdyby za 3000 zł kupili nowe laptopy z HDD. Oczywiście z laptopami jest inny, poważny problem - brak miejsca na drugi dysk, więc wszystko musi się zmieścić na SDD, a to tylko w przypadku części użytkowników jest realne. Ale właśnie takie osoby mam na myśli 2 zdania wyżej. Po rękach mnie całują z wdzięczności 
|
No ja akurat mam w laptopie miejsce na drugi dysk, dlatego myślę w ogóle o SSD. bo bez tego nie skusiłbym się na razie ze względu na ceny. Ale 60GB na system i programy powinno wystarczyć, a takie są już we w miarę przystępnych cenach.