Juz moge po malutku opisac wrazenia z uruchamiania epsona px730wd i ciss od refillpoint'a(zero instrukcji, link w mailu do ciss od 710 - nieprzydatny).
Istalacja ciss - od groma problemow i niescislosci tu jest
http://www.youtube.com/watch?v=cEcpA64IpCE prawidlowa instrukcja - po tym roboty na 30minut - boje sie o same wezyki bo przytrzasniete sa klapka. Czujnik blokowany jak na filmiku i dziala, bez tego filmiku brak tuszy i inne zonki - typu odpowietrzanie i odpowietrzniki.
Pierwsze uruchomienie ok 7 minut, windows 7 ma sterowniki do epsonow= 0 problemow. Instalowalem rowniez sterowniki z cd - na koncu mina z aktualizacja FW - wybierac NIE:Gotowe(a) - kto to tlumaczyl?? Po instalacji odinstalowac epson download navigator i wylaczyc w monitorze drukarki sprawdzanie aktualizacji(tak na wszelki wypadek).
Ciss pracuje porzadnie, drukarke usypiam w celu oszczedzania tuszu. Druk na papierze ok, wydaje mi sie ze ciut glosna, ale juz nie mam sil sprawdzac, bo gratow troche przyjechalo a za godzine ide do pracy
Druk po sieci poezja, jeszcze musze dojsc do tego jak skanowac(czeka mnie pewnie dluzsze "posiedzenie") - sama konfiguracja 2 minuty - 0 udzialu uzytkownika(nie pyta o haslo wifi ani o nic innego).
Ogolnie brac + osobno CISS(nie dac zabrac sobie papieru foto i tuszy - te mozna sprzedac samemu(nie sa potrzebne do pierwszego uruchomienia!!)