Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2012, 22:07   #1
burnxxx
Data rejestracji: 10.06.2012
burnxxx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kopie zapasowe Xbox 360 nagrywają się z różną prędkością

Witam. Jestem posiadaczem Xbox 360 i nagrywarki LG GH22NS40 NL02. Jak wiadomo, kopie zapasowe gier zalecia się nagrywać na DVD+R DL z prędkością 2,4x (4x jest już nie wskazane). Czytałem, że dużo nagrywarek ma z tym problem, i że należy używać tylko Verbatimów. Ja jednak użyłem tańszych płytek Esperanza i tutaj pojawia się problem. Ustawiam w ImgBurn prędkość 2,4x, wszystkie płyty nagrywają się i przechodzą weryfikację jednak niektóre mają problem ze zgraniem na dysk konsoli, niektóre również zgrywają się znacznie wolniej od innych. Sprawdziłem programem Nero Disc Speed i co ? Część płyt (te które lepiej się zgrywają na hdd) ma prędkość 2-5 X CAV (3.58x average) natomiast część 5-12x (8.99x average). Podkreślam, że wszystkie dvd nagrywam z tym samym ustawieniem prędkości 2,4x natomiast płyty to Esperanza 8x DVD+R DL. Screeny dodałem w załącznikach.

Która z tych wartości jest prawidłowa dla płyty nagranej z prędkością 2,4x i dlaczego część nagrywa się inaczej Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
pozdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-.jpg   -b.jpg  

Ostatnio zmieniany przez burnxxx : 10.06.2012 o godz. 22:10
burnxxx jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online