Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.06.2012, 11:23   #4787
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam takie pytanie z "zupełnie innej beczki".
Przeglądając różne fora oraz komentarze pod artkułami dotyczącymi produktów Apple zauważyłem, że wyznawcy Applizmu mają jakiś dziwny wstręt do używania polskich znaków. Co ciekawe, wiele z takich wpisów posiada stopkę typu "wysłane z iZabawki xxx".
Ponieważ jestem użytkownikiem biedafonu z Biedronki, proszę mi odpowiedzieć, co jest tego powodem. Intelektualne lenistwo wyznawców Applizmu czy też fizyczna trudność w uzyskaniu literki "Ą" podczas pisania posta z tych zabawek?

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Piszę nowy post bo na tej przeglądarce nie mogę edytować poprzednich

Świetnie ujęte. Apple reklamuje swój system jako niesamowicie "intuicyjny i najbardziej zaawansowany na świecie" a tak na prawdę wie rzeczy ma rozwiązane źle.

takich złych rozwiązań jest zdecydowanie więcej.
Oj Andy - Twój post to przykład wyjątkowo wrednego hejterstwa.
I co tego , że Android coś tam może - IOS też może to samo, a nawet więcej. Wystarczy tylko zrobić mu Jailbreak i zakupić zaledwie kilkadziesiąt aplikacji (po applistowsku - Apek) oraz głupie kilkanaście przejściówek i już masz.
Poza tym -porównanie tych dwóch telefonów jest bez sensu bo z jednej strony masz iPhone z IDEALNYM ekranem 3,5", a z drugiej jakąś cegłę Samsunga z ekraenem najwyraźniej ok. 4,00" co jak wiadomo - jest niepotrzebne, za duże i zbędne. Co prawda ostatnio słychać, że nowy iPhone ma mieć ekran ok. 4,00" , ale to są jakieś prowokacje bo przecież Steve Jobs nigdy by na to nie pozwolił.
No i najgorsze - to tzw. "Kastomizacja". Przecież to jest jakiś zupełny brak odpowiedzialności, żeby pozwolić użytkownikowi na taką samowolkę. Jeszcze dojdzie do tego. że byle kto będzie sobie mógł sam zmienić tapetę - w dodatku nic za to nie zapłaci.
Nie po to IOS jest najbardziej przyjaznym użytkownikowi systemem na świecie, żeby ten użytkownik mogł sobie w nim grzebać.
Zapamietaj Andy - personalizacja systemu to ZŁO najgorsze. W końcu Apple wie lepiej, co Ci jest potrzebne, jak masz tego używać i dlaczego masz za to płacić. I jak Twój telefon traci połączenie lub w inny sposób odmawia posłuszeństwa to jest to wyłącznie Twoja wina bo technologia jest idealna, tylko jednak ciągle zbyt skomplikowana i nie umiesz jej używać (np. źle trzymasz)

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 11.06.2012 o godz. 14:22
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post