Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.03.2003, 16:33   #12
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
QBUS, rozumiem o co Ci chodzi i właściwie to popieram, ale mam też kilka uwag:

1. memorando to eksperymentator literacki , rozmawialiśmy na priv... Muszę przyznać, że rozumiem bez problemu co napisał, mimo braku przecinków i kropek. Za to z wielu innych wypowiedzi bije niechlujstwo, lenistwo - napisze taki, że mu nie działa, piętnaście emotikonów i co ma biedactwo zrobić?

ale memorando - popraw się

Korzystając z tego, ze wątek organizacyjny - moje postulaty:

1. Opisywać Tematy postów tworzących nowy wątek. Niech nie będzie tam tylko "Problem!!!!!!" czy "Co mam zrobić?!". To się naprawdę da zrobić w kilkunastu znakach, jak ktoś ma problemy niech napisze tylko np: "YAMAHA CRW-F1SX, odczyt CDRW" czy "LG XYZ-1234x, nie działa DMA".
Moderator mógłby zmieniać takie posty.
2. Często ktoś zgłosi problem, dostaje kilkanaście porad, mądrzejszych lub mniej mądrych i potem cisza. Niech zgłaszajacy problem opisze na koniec czy go rozwiązał i jak to zrobił, co dokładnie okazało się wadliwe i tak dalej.
3. Polskie litery? Rozumiem w czym rzecz, ale może jednak już czas aby próbować używać swoich znaczków? Brak standardów to też nasze polskie niechlujstwo. Słyszałem gdzieś, że nadal Polska Norma jako nasz standard uznaje kodowanie Mazovia.

Oczywiście nieużywanie ogonków nie może być wytykane - niech każdy robi jak chce, są argumenty za i przeciw.

Ostatnio zmieniany przez pali : 07.03.2003 o godz. 17:44
pali jest offline