Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.06.2012, 12:54   #254
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Demek
jak dobrze, ze tej karty nie chce ...
TO nie do końca tak. Sama technologia bezstykowa jest fajna. Problem powstaje przy niebezpiecznej implementacji.

O ile dobrze się zorientowałem to karty kredytowe zaopatrzone w PP wysyłają podczas "transakcji" numer karty, datę ważności, coś w styly CVV2 dla takich transakcji oraz licznik. Jeżeli uda Ci się zmusić kartę do przesłania takich danych to możesz je wykorzystać do płatności dopóki osoba nie zrealizuje kartą kolejnej płatności - licznik się podwyższy (jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.)

Cytat:
Napisany przez M@X
A to dlaczego? Zabronisz mi?
No oczywiście, że Ci nie zabronię. Jednak cytowanie takich serwisów/gazet, jest jak cytowanie pudelka.

Btw. Na najbliższym Google I/O pojawi się kolejna wersja Androida oznaczona numerkiem 4.1. Ciekawe co wniesie do systemu - osobiście chciałbym mieć zintegrowane z androidem takie aplikacje jak DroidWall, oraz LBE Privacy.