Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.06.2012, 06:37   #1760
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Fotki postaram się później zrobić.

Co do grafiki w Ivy, to fakt - jest mocniejsza - ale po pierwsze to jest ważniejsze przy konfiguracjach, które nie mają dedykowanej karty (l702x ma (plus Optimus, co zupełnie nieźle działa) i to mocną - w mojej konfiguracji GeForce GT555, do której jak sądzę zintegrowana HD4000 nie będzie się nawet zbliżać), a po drugie wcale nie jestem pewien czy jej wysoka wydajność jest zaletą. Optimus jest po to, żeby w razie potrzeby uruchamiać dedykowaną mocną kartę, a podczas zwykłej pracy w systemie, officie itp. używać zintegrowanej - która niewiele zużywa energii i niewiele się grzeje. Im mocniejsza tym mniejsze będzie to miało znaczenie, a wyłączyć jej się zupełnie nie da.

A matrycę mam FullHD matową To był istotny czynnik przy wyborze i cieszę się, że udało mi się taką dostać. Nie jest może tak rewelacyjna, jak błyszcząca FullHD w moim poprzednim laptopie (XPS 1645), ale jest bardzo dobra, a fakt, że jest matowa pozwala przymknąć oko na wszelkie ewentualne różnice na jej niekorzyść

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post