Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.06.2012, 23:23   #5
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
A swoją drogą przypomnij mi (jeśli wcześniej pisałeś) o jakim lapopie myślałeś? 17 czy 15 cali i jakie wymagania? (bo może faktycznie warto jeszcze poszukać poprzednika jeśli się trafi (l702x na szczęście jest jeszcze sporo). O l502x nie wiem, ale l702x to naprawdę udany model -jak chcesz mogę coś więcej na jego temat napisać).
15", matowa dobrej jakości matryca - fajnie by było mieć FHD (rozumiem, że manipulacja DPI sprawia, że okna nie tracą wielkości?), 8GB z możliwością rozszerzenia do 16GB, ivy bridge i7 - najsłabsza wersja, lub mocniejsza i5 (jednak to w ostateczności), podświetlana klawiatura, wymienna bateria, sieciówka 450-750Mb w N, ciekawy design - o ironio XPS mi się podobał, solidne wykonanie, no i cena tak maxxxxxxxx do 4.5k.

Laptop będzie moim podstawowym komputerem i zastąpi wysłużonego desktopa, którego na żyletki oddam ;-)

Cytat:
Nie chcę tego powiedzieć na pewno, ale BILL (pracownik DELL'a) dał na tamtym forum dość wyraźnie do zrozumienia, że osoby zainteresowane następcą l702x powinny zainteresować się modelem Inspiron 17R S/E (który swoją drogą rzeczywiście wygląda dość ciekawie). Nie dotyczyło to teoretycznie następcy l502x, ale tu cały czas było mówione, że tym ma być nowy XPS 15. Ten, który sie właśnie pokazał..
No jeżeli to prawda to spieprzyli sprawę. Jeżeli chcą iść drogą Apple to nie wróże nic dobrego. Fanatycy kupią, tylko co z ludźmi, którzy potrzebują wydajności i nie chcą typowych lapów biznesowych, gdzie nie liczy się multimedialność?
Rozglądałem się po innych producentach i też nie widzę niczego ciekawego..