Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.06.2012, 23:41   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No jeśli planujesz definitywne zastępstwo desktopa, to ja pomyślałbym o 17 calowym. Nie jest tak duży jeśli chodi o kwestie ewentualnego przenoszenia (chociaż niestety moja dobra torba już nie wystarczy i będę musiał poszukać nowej), natomiast komfort pracy jest zdecydowanie lepszy. To jak kiedyś przeskok w monitorach CRT z 15 na 17 cali - ogromna różnica

W kwestii 15'' i matrycy FHD to ja po ponad rocznym użytkowaniu jestem przeciwnikiem. W systemie z DPI sobie poradzisz - na stronach internetowych to zawsze jest wymuszenie, które ma swoje wady (powiększysz bez większych problemów tekst (choć formatowanie nie zawsze), ale już zdjęcia stracą na jakości, a filmów w większości w ogóle się nie da) i to niestety cały czas się odczuwa. A nominalna rozdzielczość jednak męczy.. (w 17'' już zdecydowanie nie)

Co do pozostałych wymagań to na nic nie namawiam, ale nawet z godzinę temu przeczytałem recenzję Asus'a N56VZ i muszę przyznać, że prezentuje się zupełnie nieźle:

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...Z.77049.0.html

Już zresztą poprzednie modele były udane, tylko tam Asus koniecznie trzymał się tej beznadziejnej klawiatury, która właściwie dyskwalifikowała ten model. Natomiast ten nowy - w przeciwieństwie do DELL'a.. - wydaje się pod każdym względem lepszy

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post