Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.06.2012, 12:09   #183
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Coś nie działa cytowanie, więc będę wpisywać cytaty ręcznie.
Berion, mimo mojej bardzo krytycznej opinii o Win8, nie do końca mogę się z Tobą zgodzić.

Cytat:
Pierwszy raz czuję autentyczną nienawiść do "proponowanych" mi zmian
Nie za mocne słowa czasem? Ja bardzo nie lubię tego, co robi Apple, ale do głowy by nie przyszło użyć słowa "nienawiść".

Cytat:
Niby jest klasyczny pulpit, ale Metro nie da się oficjalnie wyłączyć (raczej na pewno możemy spodziewać się hacków). Wiele rzeczy robi się teraz wolniej (choćby tak prozaiczne jak wyłączanie komputera czy wybieranie programów).
O ile mi wiadomo, Metro rzeczywiście nie da się wyłączyć, ale istnieje możliwość przełączenia się na typowe Aero, jednak ze okrojonymi funkcja mi, co - muszę podkreślić - bardzo mi się nie podoba.
Co do tego, że wiele rzeczy robi się wolniej - tu zgody nie ma. Wolniej wyłącza się system? Na pewno nie - zarówno włączanie, jak i wyłączanie jest znacznie szybsze, niż dotychczas. Być może miałeś na myśli to, że dotarcie do funkcji wyłączania zajmuje więcej kliknięć? Masz rację, ale tez nie do końca, bo zajmuje więcej Tobie i mnie, ale mam wrażenie (podkreślam - Wrażenie), ŻE w dzisiejszych czasach mało kto wyłącza maszyną z Win 7 (a pewnie tez i w Win8), w której system usypiania i hibernacji został - moim zdaniem - zrobiony perfekcyjnie. Ja nie wyłączam żadnej z 3 maszyn w moim domu - bo po co? Pewnie wyłączę, jak będę wyjeżdżać na urlop.
Sam proces uruchamiania i wyłączania systemu na mojej starej maszynie jest znacznie szybszy, niż w innych wersjach Win.

Cytat:
Wygląd rzecz gustu. Na razie jest uważam że jest paskudny (brak wyboru kolorów do metro (pewnie też będą hacki), brak przezroczystości) i niespójny, czyli wymieszany styl Metro ze stylem Aero (mam nadzieję, że do premiery to zmienią).
Jest paskudny! Jarmarczny, infantylny i nie wiem dla kogo, poza dziećmi fejsbuka przeznaczony.

Cytat:
Nie podoba mi się też przymusowe zakładanie konta na Xbox Live podczas instalacji systemu. Idąc tym tropem to w Win9 będą przymusowe do Skype, przymusowe do MSN i może jeszcze wymagane stałe połączenie online...?
A tego to ne rozumiem - o ile mi wiadomo, to wymaga jedynie założenia darmowego konta "Windows Live", dającego dostęp do wszystkich usług MS. Korzystam z tego i jestem bardzo zadowolony.
Ja tam się nie znam, ale czy w produktach pewnej owocowej firmy nie jest wymagane założenie konta i dostęp online praktycznie przy każdym kliknięciu w byle co? O szczegółach technicznych i finansowych tutaj nie wspominam bo to nie ten temat.

Cytat:
Powtarzam się, ale wciąż jestem w szoku.
Ja jestem z Win8 -a w zasadzie z interfejsu Metro bardzo niezadowolony, ale do szoku mi daleko

Ostatnio zmieniany przez Berion : 29.06.2012 o godz. 12:59 Powód: //mi tam działa ;}
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post