Cytat:
Wierz mi, że kupując na lata lepiej kupić taki, na którym po prostu będzie się dobrze pracowało.
|
Zgadzam się. Dlatego jak del wypuścił XPSy na nowej konstrukcji to się totalnie załamałem...
Stary mi się podobał jednak... No właśnie.
W l502x nie wrzucę matrycy matowej FullHD, o dziwo w tym inspironie obraz jest dobry. Laptop ma ograniczenie do 8GB - kupując planuję go używać 3-4 lata minimum. Jak wiadomo po pewnym czasie zapotrzebowanie na pamięć wzrasta. Do tego należy doliczyć o wiele wydajniejsze ukłądy graficzne. Co prawda nie gram ale taka moc przyda się na codzień.
Na pewno przewagą l502x są głośniki - najlepszy system audio spotykany w laptopach! Do tego super klawiatura - w tym inspironie jest bardzo zbliżona. No i genialna matryca.
Jednak są i wady - kultura pracy, nagrzewanie się... Gdyby odświerzyli ten model to bym go pewnie kupił, o ile nic w nim by nie popsuli.
Dzisiaj odpisał mi XKOM i okazuje się że na 99% laptop obsłuży 16GB pamięci ram. Kość 8GB jest do niego po ok 300zł, 4GB to wydatek 140zł. Gwarancja jest 24m producenta też
Niestety nie oferują też modyfikacji konfiguracji poza tym co mają na stronie
Jedyne co mnie martwi w tym laptopie to ta delikatnie uginająca się klawiatura, oraz nie do końca stabilna pokrywa ekranu - przy otwieraniu gdy złapiemy za jej bok to widać ugięcie.
Jeżęli mi jednak odradzacie tego Inspirona to czekam na alternatywę

Laptop multimedialny z naciskiem na pracę, system linux.
A teraz oczekuję na porządną recenzję, która powie mi o nim wszystko