Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2012, 12:03   #6
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Na razie jest to tylko zarzut który dopiero przewód sądowy zweryfikuje -ale w PL prawo stosuje się wybiórczo więc umorzą na 99% (niska szkodliwość społeczna,dobra opinia ,funkcjonariusz publiczny stres ,pomroczność półjasna itp itd)co nie zmienia tego że złamał rażąco ten funkcjonariusz wszystkie procedury i przepisy dotyczące użycia przymusu bezpośredniego i użycia siły wobec obywatela i spokojnie można by było go sądzić jak bandytę za rozbój i napad-takie są jasne przepisy i nic tu Twoje przekonanie nie ma do rzeczy.
Widzimy sprawę odmiennie. Nie jestem przekonany, czy to był bandycki napad policjanta na niewinnego uczestnika obchodów.
Za mało mam informacji.
Niestety niektóre formacje policyjne muszą działać bardzo brutalnie. Czasem nie jest to uzasadnione, wtedy należy znaleźć się winnych, ale niekoniecznie musi to być policjant - spuszczony ze smyczy pies, ale dowódca, który wydał określone rozkazy.
Obchody od strony zabezpieczenia policyjnego (strategia) były przygotowane fatalnie, winę za to ponoszą policyjni decydenci. Może nie tylko oni.
Będę jednak bronił policjanta, którego rozkazów nie znam, nic nie wiem także o jego "ofierze" (jej zachowaniu, etc.)
Działanie policjanta było brutalne, ale może oznaczać wiele rzeczy. Niestety zachowanie i wypowiedzi ofiary wzbudzają we mnie różne podejrzenia.

---------------------------

Ta informacja jest intrygująca.
Narodowemu Centrum Badań Jądrowych grozi upadłość? "Skandal na skalę światową"
Warto zwrócić uwagę na fragment:
Cytat:
Centrum Badań Jądrowych powstało w zeszłym roku na mocy rozporządzenia Rady Ministrów, z połączenia Instytutu Energii Atomowej i Instytutu Problemów Jądrowych.
Należy zauważyć, że
Cytat:
Artykuł powstał dzięki informacji nadesłanej na Alert24.pl
Zatem informacja wymaga potwierdzenia.

Kogoro Akechi
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post