Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2012, 13:53   #14916
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Nie rozumiemy się -PRAWO nie pozwalało na takie zachowanie policjanta -jest dokładnie w przepisach jak należny i kiedy stosuje się przymus bezpośredni i użycie siły -policjant zachował się jak zwykły bandyta łamiąc drastycznie wszystkie zasady i przepisy i nic nie chroni go że jest policjantem na służbie w tym wypadku oprócz oczywiście solidarności policyjno -prokuratorskiej +rządzących +mediów.
-
W tym wypadku nie zauważyłem by chronili go rządzący, media także nie są po jego stronie.
Nie jestem przekonany, czy on złamał prawo. Mam na względzie również praktykę policyjną (czyli działania na granicy prawa).
Wydaje mi się, że wiele zależy od otrzymanych rozkazów i zidentyfikowanego (trafnie lub nie) stopnia zagrożenia (uzbrojony bandyta?).
A może masz rację - i on faktycznie drastycznie złamał procedury. Po prostu twierdzę, że za mało wiem na ten temat, by jednoznacznie wydać osąd.
Doświadczenie nauczyło mnie, że "prawda ekranu" to niekoniecznie fakty.

Kogoro Akechi
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post