Cytat:
Napisany przez czary2mary
@Pali nie docierają do mnie takie argumenty-
Pozwalając na takie postępowanie policji stajemy się jej niewolnikiem -byle jaki pętak uważa się za króla ulicy i gnębi szarego człowieka .
|
Zgadzam się całkowicie z tym zdaniem, sam widziałem podobne rzeczy, ale czy w dyskutowanym przez nas przypadku tak było? Tego nie wiem
Wielokrotnie pisałem, że w Polsce nie ma dobrych mediów. Ta sprawa to potwierdza.
Cytat:
A ja zauważyłem  tyle jeszcze pamietam
1.WSIowe media nie widziały sprawy przez 2-3 dni dopóki nie zagotowało się w necie i nie dało się udawać dalej że NIC SIĘ NIE STAŁO 
|
Tak, ale ich celem nie była ochrona policjanta a rządu, który od czasu do czasu mogą (media) uszczypnąć, ale nie dając jednocześnie argumentów opozycji. Tego się obawiali w tym przypadku.
Cytat:
2.Policja twierdziła ustami rzecznika że nie wiedzą kim jest ten pobity chłopak i gdzie jest i co się z nim stało- a w tym samym  czasie był aresztowany i postawiony pod sąd i skazany na podstawie tylko zeznać policjantów za napaść na policjantów
|
Cytat:
3 Mało tego przez pewien czas twierdzili że nie wiedzą czy to był policjant i czy był na służbie itp itd nikt go nagle nie znał w Policji.
|
Mnie nie zaskakuje, że policja chce to wyciszyć. To naturalne. Inna sprawa, że rzecznik robił to w kretyński sposób.
Nie oznacza to jednak winy policjanta, tylko chęć obrony prestiżu policji.
Obrali złą taktykę. Tyle.
Cytat:
-w analogicznych sprawach hitlerowskich bojówkarzy z Antify sądy zwróciły akty oskarżenia tłumacząc że to materiał za mały i niewiarygodny i potrzebne są zeznania światków cywilnych -filmy ,nagrania z kamer policji itp itd....
|
Cytat:
4.Policjant zgłosił obrażenia ciała właśnie związku z napadem na NIEGO-nie zrobiono obdukcji -jak również nie zweryfikowano zwolnienia i stanu zdrowia .
I pewnie można by było pisać do rana co jak omijano prawo i przepisy w tej sprawie 
|
Prorządowe media starały się sprawą nie zajmować, by nie zaszkodzić rządowi. Gazeta Polska zajmowała się sprawą mając cel odwrotny.
Świadczą o tym ich relacje i wywiady z "poszkodowanym" i jego znajomymi.
GP czegoś się dowiedziała. To oni oskarżają (pośrednio, bo ustami anonimów lub Kloca) policję, ale także prokuraturę i sąd. Zatem dlaczego nie postarają się o konkretne wypowiedzi przedstawicieli prokuratury i sądu? Owszem, sąd nie komentuje wyroków, ale można było sprytnie popytać się o procedury.
Manipulacja polega także na opisaniu całej sprawy przez GP i Kloca (ale on ma inne cele niż gazeta) na "filmiku". Wszystkie odnośniki prowadzą do niego. Całe oskarżenie jest oparte na filmie i jednostronnej relacji Kloca i jego przyjaciół oraz â"źródeł" GP.
Agresywne zatrzymania to codzienność policji na całym demokratycznym świecie. Fakt to wygląda niezbyt przyjemnie, ale jest konieczne. Bez tego istnienie policji traci sens.
Uważam, że w tym wypadku mogło być podobnie.
Nie rozgrzeszam policjanta, ale także go nie oskarżam.
Kloc to może niewinny sympatyczny człowiek a może bezwzględny wytrenowany kibol, który nie jednego policjanta i kibica posłał do szpitala.
Niestety relacje GP nie pozwalają mi stwierdzić jaka jest prawda.
A wystarczy tylko odrzucić hipnotyczny urok pewnego filmiku, aby nie poddawać się manipulacji.
Niestety zbyt wiele osób dało się nabrać na świetnie napisaną bajkę.
Wiem, że działania polskiej policji (jako formacji) pozostawiają wiele do życzenia. Wielu policjantów to s****iele, ale nie mam zamiaru generalizować.