Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2012, 20:13   #4853
BananowaPrawica
Banned

Data rejestracji: 20.06.2012
BananowaPrawica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
andy,

problem w tym, że Ty M@Xa traktujesz jak głupiego nastolatka, który bez zastanowienia łyka religię Apple. To tylko marketing, z którego M@X również śmieje się. Nie pisz "taki M@X".

Na Linuxa nie polecam przesiadać się, bo jest dead. Cały system graficzny jest skopany. Pozostaje shell, no ale to za mało.

We wspomnianej Ameryce, na uczelniach takich jak MIT albo np. w niemieckim Instytucie Fizyki Teoretycznej w Hamburgu, ludzie pracują na Uniksach. Ale to są systemy doskonale skonfigurowane, kosztem setek tysięcy dolarów, jak nie więcej. Oni są do tego przyzwyczajeni. Terminale Unix z GUI istniały tam, gdy my nie mieliśmy nic.

Na zachodnich uczelniach np. normą jest, że używa się spójnego systemu bibliograficznego, np. udostępnianego przez BibTeX. U nas niedawno z maszynopisu przeszliśmy na Worda, programu dla sekretarek. Nie istnieje pojęcie systemu bib., jesli coś studiujesz, to zapytaj wykładowcę i zobaczysz, zrobi baranie oczy.
Jeszcze w 2000 roku na wydziale warszawskiej etnologii kombinowałem z TEXem, aby walnął na stronę tę samą liczbę znaków, bo pan doktor idiota tak sobie życzył. Jak mu powiedziałem, że mogę mu to policzyć automatycznie, to nie wierzył. To jest przepaść, Andy.

A OS X jest takim skonfigurowanym UNIXem out of box. AT&T udostępniało w USA dostęp do sieci przez takie śmieszne terminale, Amerykanie są do tego przyzwyczajeni.

Z USB to nie pamiętasz jak było, boś za młody
BananowaPrawica jest offline   Odpowiedz cytując ten post