Nie lubię tego systemu i chyba już nie polubię.. Ale kilka pytań:
1) Już kiedyś o to pytałem, ale znowu mam ten sam problem (nowa instalacja, nowy notebook, nic wspólnego) - co zrobić, żeby system zapamiętywał ustawienia? Chodzi mi głównie w tym momencie u ustawienia domyślnych programów (ale nie tylko). Już mnie do szału doprowadza, jak za każdym razem jak kliknę na jakimś pliku muzycznym - mimo, że jest ikonka Winampa - pojawia się okno z wyborem programu domyślnego.. I to nie tylko po restarcie, ale po pięciu minutach robienia czegokolwiek innego.
Szukałem trochę, ale nie znalazłem działającego rozwiązania (np. tutaj ten sam chyba problem:
http://forum.nikoniarze.pl/archive/i.../t-190949.html )
2) Druga sprawa, już drobna - gdzie się zmienia ustawienia, żeby przy zmianie rozmiaru okien i ich przesuwaniu była cały czas widoczna zawartość, a nie tylko kontur okna? Co dziwne wydawało mi się, że tak właśnie jest domyślnie, ale tu bez zmiany mam tylko kontur.
(sądziłem, że jest to w efektach wizualnych w Panelu Sterowania, ale nie mogę znaleźć..)
... i już wyedytuję.. Jednak znalazłem.. przegapiłem wcześniej, bo opcja.. jest zaznaczona. Więc czemu nie działa? Odznaczyłem ją i zaznaczyłem jeszcze raz i na razie zadziałało. Tylko pewnie za chwilę przestanie (tak jak wcześniej), więc znowu jest to chyba związane z zapamiętywaniem ustawień w Windowsie.. Co jest...?
(ten sam problem mam z programem do otwierania pdf pod Operą. Ustawiałem to już kilka raz i znowu za każdym razem pojawia się komunikat, że żaden program do odczytu plików tego typu nie jest ustawiony..)