Cytat:
Napisany przez Reetou
Ciekawe, ile doliczyli za to:
- "Bez ochrony w zakresie przypadkowych uszkodzeń [Wliczono w cenę]"
- "System operacyjny Windows(R) Recovery Media nie został dołączony [Wliczono w cenę]"
|
Wiem ssie takie coś. NA 90% nie będe używał Windowsa więc chciałbym z niego zrezygnować, niestety MS ciągnie pałke MS i stąd Dell nam wciska ich system :/
Cytat:
Rok gwarancji to mało jak na 4 tysie, powinni dawać standardowo 3. A w ogóle to nie lubię Dell'a, większego burdelu niż u nich nie wdziałem nigdzie, nie tylko organizacyjnie, ale i produktowo.
|
Pytałem o to na chacie. Rok gwarancji w systemie do klienta + rok normalnej sprzedawcy (niezgodnośc towaru z umową czy jak to się tam zwie w przypadku klientów indywidualnych).
Cytat:
Agent (Tomek): "wsparcie serwisowe NBD jak i gwarancja jest na rok czasu w standardzie, drugi rok to rękojmia (przy zakupie na osobę prywatną)"
|
Trochje źle to określił, ale czego wymagać od konsultantów ?
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie chcę zniechęcać, ale dla mnie cena ponad 4 tys. za Inspirona (i to 15 cali) to bardzo dużo. Wydaje sie, że za dużo.. Mam pewien sentyment do tej serii, ale nigdy nie była ona topowa i kojarzy się raczej z poziomem 2-3 (max) tys. Zakładam, że poszli trochę do góry, ale bez przesady.
Za tyle poszukałbym l702x z matową matrycą FHD..
(ja za swojego dałem 3400)
|
To nie jest kontynuacja zwykłej serii Inspiron. Inspiron 15R Special Edition to zupełnie inna konstrukcja.
Po drugie ty kupiłeś swojego po roku od wydania więc i cena niższa. Do tego ja mam napęd BluRay, wydajniejszą zintegrowaną, oraz oddzielną kartę graficzną niż ten XPS.
Nie chce 17" kobyłki, jeżeli będę potrzebował większej przestrzeni kupię monitor 20" i dla potrzeby podłączę do niego laptopa. Dla mnie 15" to najlepsza wielkość - średnia afrykańska

Po trzecie jak wspomniałem już wcześniej ta seria inspirona czyli 15R/17R
SE to zupełnie inna konstrukcja niż seria Inspiron.