Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2012, 22:32   #1807
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Ciekawe, ile doliczyli za to:

- "Bez ochrony w zakresie przypadkowych uszkodzeń [Wliczono w cenę]"
- "System operacyjny Windows(R) Recovery Media nie został dołączony [Wliczono w cenę]"
Wiem ssie takie coś. NA 90% nie będe używał Windowsa więc chciałbym z niego zrezygnować, niestety MS ciągnie pałke MS i stąd Dell nam wciska ich system :/

Cytat:
Rok gwarancji to mało jak na 4 tysie, powinni dawać standardowo 3. A w ogóle to nie lubię Dell'a, większego burdelu niż u nich nie wdziałem nigdzie, nie tylko organizacyjnie, ale i produktowo.
Pytałem o to na chacie. Rok gwarancji w systemie do klienta + rok normalnej sprzedawcy (niezgodnośc towaru z umową czy jak to się tam zwie w przypadku klientów indywidualnych).
Cytat:
Agent (Tomek): "wsparcie serwisowe NBD jak i gwarancja jest na rok czasu w standardzie, drugi rok to rękojmia (przy zakupie na osobę prywatną)"
Trochje źle to określił, ale czego wymagać od konsultantów ?

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie chcę zniechęcać, ale dla mnie cena ponad 4 tys. za Inspirona (i to 15 cali) to bardzo dużo. Wydaje sie, że za dużo.. Mam pewien sentyment do tej serii, ale nigdy nie była ona topowa i kojarzy się raczej z poziomem 2-3 (max) tys. Zakładam, że poszli trochę do góry, ale bez przesady.

Za tyle poszukałbym l702x z matową matrycą FHD..
(ja za swojego dałem 3400)
To nie jest kontynuacja zwykłej serii Inspiron. Inspiron 15R Special Edition to zupełnie inna konstrukcja.

Po drugie ty kupiłeś swojego po roku od wydania więc i cena niższa. Do tego ja mam napęd BluRay, wydajniejszą zintegrowaną, oraz oddzielną kartę graficzną niż ten XPS.
Nie chce 17" kobyłki, jeżeli będę potrzebował większej przestrzeni kupię monitor 20" i dla potrzeby podłączę do niego laptopa. Dla mnie 15" to najlepsza wielkość - średnia afrykańska
Po trzecie jak wspomniałem już wcześniej ta seria inspirona czyli 15R/17R SE to zupełnie inna konstrukcja niż seria Inspiron.