Dyskusja: Windows 7
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.07.2012, 09:17   #1597
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Andrzeju, nie robisz czystego obrazu systemu? W razie kłopotów 5min. i nie trzeba się denerwować, bawić w Sherlocka.
Mam obraz systemu, ale poza jego wgraniem (faktycznie chwila) trzeba jeszcze wszystkie programy instalować, konfigurować, przegrywać dane itp. To już nie jest taka chwila...

Cytat:
Spróbuj Foobara lub Banshee.
Ja generalnie używam Foobara. Winamp służy tylko do radia internetowego (mam w katalogu ściągnięte skróty do poszczególnych stacji, dzięki czemu szybko mi się uruchamia). Zresztą gdyby to chodziło tylko o Winampa, to szukałbym w tym kierunku, ale tu ewidentnie jest problem ogólnie w systemie, który objawia się na różne sposoby..

Cytat:
Początkowo też nie wszystko mi się podobało w Siódemce, trochę poużywałem, poczytałem jak dostosować irytujące mnie rzeczy na ala XP i na tyle mi się spodobał ten system, że... nawet go kupiłem.
Generalnie jak się przesiadłem na nowego laptopa, na którym wszystko lepiej chodzi to jest ok. Dalej nie jestem zwolennikiem tego systemu, ale używać się da (choć część rzeczy na początku muszę zmienić - pasek zadań, menu start, dodatkowa ikonka przejścia o poziom wyżej w exploratorze itp.). Kilka rzeczy nawet mi się podoba..

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Tylko z plikami muzycznymi masz problem?
Nie.. Pisałem wczoraj, że niezapamiętywanie ustawienia z zawartością okna przy przenoszeniu to kolejna rzecz, są też te pliki PDF w Operze, jest WinBar, którego konfiguracji (ustawienie kolejności wskaźników na belce) mi system nie zapamiętuje i po restarcie tracę ustawienia, i kilka innych rzeczy, których teraz nie pamiętam (ale też się coś przewijało).

Definitywnie jest problem z niezapamiętywaniem, czy też może wybiórczym zapamiętywaniem ustawień systemu.

Ale aby nie zapeszać- po tych wczorajszych zmianach na razie jest ok. Co prawda póki co tylko z Winampem i tym przesuwaniem okien, ale z pozostałymi rzeczami jeszcze się nie bawiłem. Może więc jednak w końcu coś się w tym rejestrze zmieniło i pomogło.. Będę obserwował..

(natomiast przy okazji przestała mi działać inna rzecz - nie mogę od wczoraj w Operze wejść na stronę gmaila (w ogóle się nie wczytuje), a na Allegro przejść do strony logowania.. (w IE działa normalnie) Zaraz będę szukał co znowu za czort...)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post