|
Napisałem, że używam programu antywirusowego i firewalla - aktualizowany na bieżąco McAfee. System też na bieżąco bieżąco aktualizowany.
UCA już ograniczyłem, ale skończy się pewnie na całkowitym wyłączeniu (chyba, że znajdę pewny sposób na możliwość wyłączenia z jego działania pojedyńczych aplikacji).
Który trop z Winampem miałeś na myśli? (bo o tym agencie już pisałem)
A jeszcze co do tego obrazu... Nawet mając obraz z zainstalowanymi już programi (mam tak na stacjonarnym) dalej trudno jest mi znaleźć sposób na obejście konfiguracji i przywracania wszystkich danych (czyli ich wcześniejszego kopiowania). Chyba, żeby zrobić tak, że w każdym programie z osobna zmienić katalog trzymania danych (na inną partycję) i z tymi już ustawieniami zrobić obraz systemu. Trochę grzebania by z tym było, ale to powinno się dać zrobić.
Tylko dalej zostają wtedy wszystkie aktualizacje, których jest coraz więcej (i których w sumie nie jestem zwolennikiem). Oczywiście jednorazowo, raz na jakiś czas, można to zrobić i to wszystko na nowo ściągnąć, ale generalnie trudno jest mi traktować reinstalację/przywrócenie obrazu jako rozwiązanie na wszystkie problemy. Dla mnie to dalej jest ostateczność..
------
EDIT
Kolejna rzecz doszła - "zawijanie wieszy" w notatniku. Zaznacza się to raz i system pamięta. Otóż już nie pamięta..
Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 07.07.2012 o godz. 11:34
|