Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.07.2012, 22:31   #1851
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Jak pokazałem na porównaniu wyżej l502x wcale nie jest taki super. W wielu miejscach przebija go właśnie Inspiron 7520.
Tam miało być l702x. Zacytowana recenzja dotyczy modelu 17"...

Cytat:
Krótkie porównanie:

* matryca - zdecydowanie plus dla l502x

* dźwięk - zdecydowany plus dla l502x

* wygoda użytkowania - kwestia preferencji, mi bardziej odpowiada l502x ze względu na znacznie wygodniejsze rozmieszczenie portów

* wydajność - zbliżona

* czas pracy na baterii - chyba zbliżony, choć tu nie pamiętam dokładnych wartości l502x (ale była to mocna strona tego modelu)
Tak matryca+dźwięk jest lepsza jakościowo od tej w Inspironie - lepsze pokrycie barw. Tylko model l502x ma matrycę błyszczącą. U siebie mam matową. Pewnie użycie matrycy matowej pogarsza osiągi, ale za to zwiększa komfort pracy.

Co do pozostałych rzeczy to raczej się zgadzam.

Jednak dalej będę pisał, że decydując się na XPSa dostajemy słabszą sieciówkę (na stronie można wybrać 6230-450Mb +130zł), matrycę błyszczącą i tylko HD - u siebie mam FHD matową, dysk 750GB - za 1TB dodatkowa opłata, brak serwisu NBD...

Cena za skonfigurowanie modelu zbliżonego do mojego to 4.5k. Z rabatem by wyszło ok 4250zł. Czy warto?

Cytat:
9 komorowa bateria (rewelacyjna jeśli chodzi o czas pracy
na tej 90Wh masz ok 9h pracy na "luzie" - tak teście wyliczyli.
Osobiście trochę ubolewam, że u mnie jest tylko 48Wh. Jednak jeżeli komputer będzie używany w domu i nie będę potrzebował pracować na baterii, to będzie sobie leżała oddzielnie (naładowana do ok 50%) a laptop będzie ciągnął z kabla

Cytat:
To w skrócie. Jak chesz mogę potem dokładnie sprawdzić po Service Tagu.
W wolnej chwili