Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.07.2012, 06:06   #1852
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Tam miało być l702x. Zacytowana recenzja dotyczy modelu 17"...
Ok, ale dalej nie przedstawiłeś tam dla mnie konkretnych argumentów za Inspironem (dopiero w ostatnim poście).

Cytat:
Tak matryca+dźwięk jest lepsza jakościowo od tej w Inspironie - lepsze pokrycie barw. Tylko model l502x ma matrycę błyszczącą. U siebie mam matową. Pewnie użycie matrycy matowej pogarsza osiągi, ale za to zwiększa komfort pracy.
Z tym się zgodzę - również wolę matową. Jednak już w XPS 1645 błyszcząca była na tyle dobra, że byłem w stanie się do tego przyzwyczaić (i to dość szybko). W l502x jest podobno jeszcze znacznie lepsza. Wolę matową, ale akurat w tym przypadku warto było się przemóc.

Cytat:
Jednak dalej będę pisał, że decydując się na XPSa dostajemy słabszą sieciówkę (na stronie można wybrać 6230-450Mb +130zł), matrycę błyszczącą i tylko HD - u siebie mam FHD matową, dysk 750GB - za 1TB dodatkowa opłata, brak serwisu NBD...
Co do sieciówki to jak napisałem, pewny nie jestem (ale i nigdy nie miało to dla mnie takiego znaczenia, bo nawet standardowe montowane były dla mnie aż nadto wystarczające), natomiast matryca zdecydowanie nie tylko HD, bo cały czas mówię o doskonałej Full HD, dysk.. teraz już wszystkich konfiguracji nie pamiętam, ale 750GB czy 1TB to dla mnie osobiście niewielka różnica (a i zawsze można wymienić), natomiast serwis NBD oczywiście jest (choć np. nie w X-Komie).

Cytat:
Cena za skonfigurowanie modelu zbliżonego do mojego to 4.5k. Z rabatem by wyszło ok 4250zł. Czy warto?
Poza DELL'em dostaniesz w okolicach 3,5 tys. A i podejrzewam, że bezpośrednio u DELL'a można by się porządnie potargować ze względu na to, że wprowadzają właśnie nowe modele.

Cytat:
na tej 90Wh masz ok 9h pracy na "luzie" - tak teście wyliczyli.
Osobiście trochę ubolewam, że u mnie jest tylko 48Wh. Jednak jeżeli komputer będzie używany w domu i nie będę potrzebował pracować na baterii, to będzie sobie leżała oddzielnie (naładowana do ok 50%) a laptop będzie ciągnął z kabla

Nie ma potrzeby wymontowywania baterii, wystarczy od czasu do czasu popracować na niej i rozładować poniżej 50%. Wtedy jest ok.

I jeszcze jedno - testy testami, ale chodzi o rzeczywiste osiągi. Ja w tym teście zresztą widziałem test reader na 4,5 godziny. To stosunkowo niewiele jak na nowy sprzęt.

Cytat:
W wolnej chwili
Po południu postaram się przekleić. Jak bym zapomniał, to przypomnij mi.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post