Nagrywarka do Audio
Witam
mam wielką prośbę.
chcę kupić nagrywarkę. nagrywarka ma służyć (w 90%, albo i 95% ;-)))) do wypalania plytek z muzyką(przynajmniej na razie)
mam zamiar tworzyć sobie takie własne składanki typu "The Best of.....", "Greatest Hits..", itp. w dwóch wersjach: mp3 i cda.
zacząłem od działu dla początkujących, a potem
próbowałem się "przekopać" przez większość działów, a także czytałem posty na forum i trochę już się dowiedziałem, ale dalej nie wiem najważniejszego - jaka nagrywarka i jaki program do nagrywania będą dla mnie odpowiednie(tzn. najbardziej funkcjonalne).
po tej lekturze zastanawiam się nad - Ricoh MP-7200A (20x10x40x), i Teac CD-W512EB (12x10x32). jakoś większym zaufaniem obdarzam Ricoha-może wbrew temu co tu większość pisze,ale do Teaca mam uraz bo mi się kiedyś popsuł cd-rom tej firmy. piszecie że Ricoh nie nagrywa 800mb płytek, czy ten model także czy tylko te starsze?
aha, i jeszcze jest Plextor, o którym gdzieś na tym Forum było powiedziane że się najlepiej nadaje do audio.
i jeszcze na koniec(sorry, że się tak rozpisałem, ale w tym temacie jestem nowicjuszem) jakiego używać programu?
Będę bardzo wdzięczny za jakąś poradę.
Pozdrawiam
Zbyszek
|