Cytat:
Ja się czasami (często..) zastanawiam jak można używać tych nowych...
A jak można używać tego starego? Bardzo prosto - jest mały, szybki, stabilny i działa. Dla mnie to wystarcza.
|
Musisz tylko zrozumieć, że konnekt jest nierozwijany i posiada masę błędów luk. Działać pewnie i działa ale ledwo co. Do tego obsługa protokołów jest pewnie 100 lat za murzynami.
Uwierz mi jest wiele innych, które są rozwijane i nie posiadają jego wad.
Cytat:
|
A - i używam go od wielu lat, ale jeszcze nigdy nie miałem takiego problemu.
|
Ten błąd pojawiał się u ludzi, którzy mieli nieplanowane wyłączenie komputera. - dane się uszkadzały i po ptokach.
Cytat:
No zrzutów już nie umieszczę bo robiłem to wcześniej, ale było to po prostu wybranie Nowego zadania i opcji Pliki w folderze oraz zaznaczenie uwzględniania podkatalogów. Jako katalog wybrałem daną partycję.
Na dysku partycje były dwie. Przy tej z danymi cały proces przeszedł bez problemu. Druga była systemowa i na niej pojawił sie komunikat o braku możliwości usunięcia wybranych plików i zaproponowanie usunięcia ich po restarcie. Zaakceptowałem to, ale nie widziałem, żeby po restarcie program jeszcze działał. W każdym razie pozostałości usunąłem już formatem partycji.
|
Jeżeli wskazałeś tylko te dane, które chcesz usunąć to nie powinno być żadnych problemów.
Cytat:
|
Sprawdziłem jeszcze później archiwum Konnekta i.. jest puste. Tzn. puste są odpowiednie katalogi. Zupełnie puste i nic w nich nie ma. Dla testu jeszcze wrzuciłem Recuvę i przeskanowałem je - wyszło coś takiego jak na screenie.
|
Zerknij na forum konnekta, ten problem był bardzo częsty... Niestety jedyna rada to robić kopię zapasową
Cytat:
I nie chodzi nawet o poszczególne pliki, bo chyba nawet nie ma tu tego odpowiedzialnego za archiwum, ale o programy, które wprowadzały tam edycję. Część to chyba procesy, ale skąd tam Opera? Skąd program do robienia partycji, skąd program antywirusowy?
To mnie zastanawia, bo nawet nie chodzi tu już o dane. Z Officem zakładam, że sobie poradzę, a Konnekta mam kopię danych. Fakt, że sprzed kilku tygodni, ale to nie jest problem, bo często go ostatnio nie używałem. Chciałbym jednak wiedzieć, co się stało i dlaczego. A tu niestety nie widzę na razie sensownego wyjaśnienia..
|
Na pewno należy często aktualizować system, oraz programy które posiadasz. Na chwilę obecną nie powiem Ci co tam się stało, komputer musiałbym mieć u siebie gdzie mógłbym zrobić dokładne oględziny.
U siebie mam XPka, który jest już lekko zawalony i przydała by mu się reinstalacja jednak nie mam żadnych problemów.
Cytat:
|
Data oryginalnej instalacji: 2010-11-22, 23:43:06
|
Sprawdź czy masz u siebie zainstalowane aktualizacje systemu, oraz aktualne wersje programów. Dodatkowo sprawdziłbym ich konfigurację, oraz zrobił listę wszystkich programów jakie są zainstalowane.